Skip to main content
search
VijestiSvijet

Atlas Air upravljaće avionom Boing 777-200, u vlasništvu MSC

AAA

Izvor fotografije: MSC press

Atlas Air, Inc., podružnica Atlas Air Worldwide Holdings, Inc., objavila je preuzimanje Boeing-a 777-200 Freighter, kojim će upravljati u ime svog klijenta MSC Mediterranean Shipping Company SA, koji je najavio dugoročni ugovor o održavanju aviona.

Ovo je drugi od četiri Boeing 777-200 Freighters-a kojima će Atlas Air upravljati za MSC, što će nadopuniti postojeću sedmičnu uslugu za najveću svjetsku brodarsku kompaniju. Trenutno MSC nudi uslugu širom svijeta vazdušnim lukama kao što su Mexico City (NLU), Indianapolis (IND), Liege (LGG), Seoul (ICN) i Xiamen (XMN).

Nadovezujući se na uspješno pokretanje MSC’s Air Cargo Solution, vrlo smo zadovoljni što možemo da pozdravimo ovu drugu isporuku 777 kao dio našeg dugoročnog strateškog partnerstva. Očekujemo da će naša preostala dva aviona 777 biti isporučena u četvrtom tromjesečju.

rekao je Michael Steen, glavni izvršni direktor, Atlas Air Worldwide.

Cijenimo povjerenje koje MSC ima u Atlas Air kako bi podržao rastuće zahtjeve njihove globalne mreže i uzbuđeni smo što možemo iskoristiti našu stručnost i vodeća rješenja u industriji. Isporuka našeg drugog aviona sa brendom MSC-a predstavlja još jednu stratešku komponentu prema našoj ponudi koja dodatno povezuje rute za naše kupce. U partnerstvu sa Atlas Air-om izgradili smo čvrste temelje na kojima ćemo proširiti naš air cargo solution.

rekla je Jannie Davel, viša potpredsjednica Air Cargo kompanije MSC.

Izvor: MSC press

Podijeli vijest:

Leave a Reply