Skip to main content
search
VijestiSvijet

Imenovan novi potpredsjednik Lloyd’s Register-a

AAA

Izvor fotografije: Jane Rix / Shutterstock.com

Lloyd’s Register (LR) imenovao je Michele Landro za novog potpredsjednika i menadžera putničkih brodova, gdje će voditi ovaj segment na globalnom nivou podržavajući njegov dugoročni održivi rast i pružajući strateški smjer i njegujući ključne odnose sa klijentima i industrijskom mrežom, navodi se u saopštenju.

Landro, koji ima tehničko obrazovanje, uključujući magistraturu iz brodogradnje i pomorskog inženjerstva na Univerzitetu u Genoa-i, ima 15 godina iskustva u pomorskom sektoru. Sa sjedištem u Miami-ju, pridružuje se LR-u nakon različitih uloga sa ABB-om u Italiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i SAD-u.

Nedavno je bio globalni account manager za ABB USA i šef Global Key Account Team-a za Carnival Corporation, odgovoran za upravljanje prodajnim i strateškim inicijativama ove kompanije.

Krstarenje će biti dominantan fokus za Landro-a jer LR klasifikuje najviše kruzera širom svijeta (preko 130, sa dodatnih 31 po narudžbini) i podržaće ključne igrače sektora svojim ambicijama u pogledu održivosti, koje njihovi kupci pomno prate.

“Malo industrija u svijetu posvećuje toliku pažnju održivosti kao sektor krstarenja, čije se poslovanje suočava sa velikim nadzorom javnog mnijenja i medija, a mnoge vodeće kompanije za kružna putovanja odlučne su da ostvaruju ambicije dekarbonizacije”, rekao je Landro.

“Od organizacija poput naše sve se više traži da pružaju pouzdane savjete brodovlasnicima o širokom rasponu ključnih tema, poput istraživanja i razvoja o novim tehnologijama koje se bave energetskom tranzicijom i digitalnom transformacijom”, dodao je.

Landro će se takođe usmjeriti na trajekte i ro-ro brodove, koji uživaju u sve brži rast u regijama poput Sjeverne Amerike, Mediterana i Sjeverne Evrope.

Takođe, Landro će izvijestiti Joe Borg-a, direktora za pomorsku strategiju LR-a, i blisko će sarađivati sa partnerima u cijeloj organizaciji kako bi pružio operativnu efikasnost za LR klijente, a istovremeno ih podržao kroz sigurnu i održivu pomorsku energetsku tranziciju.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply