Skip to main content
search
VijestiSvijet

Angelicoussis Group ispituje alternativna goriva i čeka priliku za ulaganje

AAA

Izvor fotografije: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

Grčka pomorska kompanija Angelicoussis, na čelu sa Maria-om Angelicoussis, trenutno ispituje alternativna goriva i kako je izvijestila kompanija, “uložiće u njih kada bude sigurna da se mogu koristiti na siguran, efikasan i isplativ način.”

Zamjenik izvršnog direktora, g. Sveinung Støhle, koji je učestvovao na tri konferencije tokom NOR-Shipping-a 2023. u Oslu, naglasio je da je LNG najbolje rješenje za Angelicoussis Group, što pokazuju njene najnovije narudžbe LNG VLCC-a i brod tipa Suezmax sa duplim gorivom.

Sveinung Støhle istakao je da je “činjenica da se bio-LNG i e-LNG mogu uklopiti i da mogu učiniti da tečni prirodni gas postane trajno rješenje”.

Støhle je takođe napomenuo da je “energetska tranzicija ipak tranzicija, a ne prekidač”.

U tom kontekstu, kazao je, grupacija konstantno prati efikasnost energetske potrošnje svoje flote, istovremeno poboljšavajući svoje novogradnje, koristeći najkorisnija najnovija tehnološka rješenja.

Grčki brodovlasnik Angelicoussis Group, koji je 1947. osnovao Antonis I. Angelicoussis, nedavno je učestvovao u raznim operacijama puštanja u rad FSRU-a na globalnom nivou.

Brod grupe Maran Gas Achilles uspješno je isporučio prvi LNG teret u Vijetnam. Teret od skoro 60.000 tona LNG, koji je isporučio Shell, prevezen je iz luke Bontang u Indoneziji do terminala Thi Vai, gdje ga je primila kompanija Petrovietnam Gas Joint Stock Corporation (PV GAS).

To je bio prvi put da je terminal primao teret i obavljao komercijalne operacije, kao i prvi LNG koji je Vijetnam ikada primio.
Operacija je završena 17. jula.

Važno je napomenuti da Angelicoussis Group preko svojih atinskih podružnica, Maran Tankers, Maran Gas i Maran Dry, upravlja modernom flotom koja opslužuje tržišta nafte, gasa i suvog tereta.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply