Skip to main content
search
VijestiSvijet

MSC širi svoju željezničku mrežu novim električnim lokomotivama

AAA

Izvor fotografije: Siemens press

MSC je proširio svoju željezničku flotu u svojoj najnovijoj podružnici Medway u Belgiji sa narudžbinom 15 novih električnih lokomotiva. Nove lokomotive povećaće sposobnost na ovom važnom terminalu sjeverozapadnog dijela kontinenta i biće zaposlene za prekogranični prevoz tereta u Evropi, kao i za dopunu kontejnerskog prevoza brodom u opsluživanju istočnog zaleđa Antwerpen-a. 

Salvatore Prudente, izvršni direktor Medway, komentarisao je:

MSC nastavlja da ulaže na evropskom nivou putem svog ogranka Medway kako bi ojačao svoju intermodularnu ponudu, poboljšavajući svoju sposobnost da služi klijentima ne samo svojim temeljnim rješenjima na moru, već i u unutrašnjosti.
Naši timovi stručnjaka neprestano prate i potrebe kupaca i tržišne trendove i vidimo veliki smisao u ulaganju u naše intermodularne mogućnosti, jer kupce sve više podstiče na premještanje kopnenog tereta željeznicom.

Ulažemo u fleksibilnost i održivost Vectron MS lokomotiva, proizvođača Siemens Mobility, koji imaju najveću brzinu od 160 km/h.

Sa svojim rezultatima u pogledu pouzdanosti i fleksibilnosti, naše lokomotive Vectron omogućavuju održivi prekogranični teretni prevoz širom Evrope.

rekao je Albrecht Neumann, izvršni direktor Rolling Stock-a, Siemens Mobility.

Nove lokomotive biće raspoređene u geografskom području primjene istok-zapad, čime će se poboljšati veze i kapaciteti između Belgije, Njemačke, Holandije, Austrije i Poljske te centralnih i istočnih područja bez izlaza na more, kao što su Mađarska, Češka Republika i Slovačka, čime će se klijentima pružiti fleksibilniji, efikasniji i održiviji način prevoza tereta u unutrašnjost.

Pod MSC-ovim partnerom za unutrašnju logistiku Medlog , Medway Belgium posluje kao licencirani teretni željeznički prevoznik u Belgiji, Hoandiji, Njemačkoj i Austriji, a sa radom je počeo u januaru 2022.

Medway je trenutno željeznički prevoznik u Belgiji, Holandiji, Njemačkoj, Austriji, Portugaliji, Španiji i Italiji i vlasnik je željezničkih vagona kojima upravljaju partneri u Turskoj i Indiji.

Medway godišnje saobraća sa 40.000+ vozova, pokrivajući više od 8,2 miliona kilometara, sa globalnom kompozicijom od 115 lokomotiva i 4.800+ vagona.

Izvor: MSC

Podijeli vijest:

Leave a Reply