Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wallenius Wilhelmsen potpisuje sporazum za desetak novogradnji na metanolu u Kini

AAA

Izvor fotografije: Daniel Wright98 / Shutterstock.com

Norveška brodarska kompanija za prevoz automobila, Wallenius Wilhelmsen, dogovorila je izgradnju do 12 brodova zapremine 9,350 CEU u kineskim brodogradilištima, koji će moći da rade na metanolu, kao i da budu spremni za amonijak.

Ova kompanija sa sjedištem u Oslu potpisala je pismo namjere sa brodogradilištem Jinling Shipyard Jiangsu za isporuku četiri broda od sredine 2026. godine, sa opcijama za dodatnih osam jedinica.

Ova inicijativa, imenovanjem nove klase brodova “Shaper Class” dio je cilja Wallenius Wilhelmsen-a da postigne integrisani lanac snabdijevanja bez emisija štetnih gasova do 2027. godine.

“Postoji hitna potreba da se naša industrija transformiše tokom narednih nekoliko godina. Kao kompanija, odlučni smo oblikovati ovu industriju i predvoditi put ka efikasnom kapitalizovanju na promjenljive okolnosti, dok rastemo zajedno sa klijentima i partnerima koji dijele naše putovanje.” izjavio je Lasse Kristoffersen, izvršni direktor i predsjednik Wallenius Wilhelmsen-a, dodajući da kompanija vjeruje da je “metanol najbrži put do neto-nultih emisija.”

Wallenius Wilhelmsen upravlja sa oko 125 brodova i već sarađuje sa klijentima na smanjenju emisija putem biogoriva. Novi brodovi će ubrzati operacije kompanije ka postizanju neto-nultih emisija, rekao je Leroi, dodajući: “Ovo zahtijeva korišćenje novih i skupljih goriva, i posvećeni smo obezbjeđivanju ovoga zajedno sa našim klijentima čim postane dostupno.”

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply