Skip to main content
search
VijestiSvijet

Američki proizvođač otkriva luksuznu liniju Houseyacht

AAA

Izvor fotografije: Reina Boats press

HouseYacht, proizvod kompanije Reina Boats, stiže ove jeseni u Fort Lauderdale-u. Riječ je o novom konceptu koji su dizajnirali osnivači Reina Boats – Hayri Dayi i Emin Günal.

Reina Houseyacht-e se trenutno izrađuju u Turskoj, dok će prvi model, Reina Live 44 DR, kako je najavljeno, stići u Majami u septembru 2023. godine i po prvi put biti predstavljen na Fort Lauderdale International Boat Show-u u oktobru 2023.godine.

Na ideju da kreiraju ove interesantne Houseyacht-e, Reina tim došao je tokom trajanja pandemije Covid-19, kada je nautički način života i provođenje vremena na vodi sa porodicom dostigao vrhunac svoje popularnosti. Istovremeno, prepoznali su i potrebu za nešto drugačijim tipom plovila, koja bi mogla zadovoljiti sve potrebe i želje i onih za koje nautika predstavlja novu oblast.

Nakon istraživanja američkog tržišta HouseYacht-i, Günal i Dayi primijetili su da je dizajn ove vrste plovila uglavnom zastario.

“Dizajn postojećih HouseYacht-i zarobljen je u 80-im, pri čemu je skoro 90% HouseYacht-i namijenjeno za iznajmljivanje u komercijalne svrhe. Takva plovila vlasnici jahti i katamarana nikada ne bi uzeli u razmatranje prilikom kupovine.” – dodaje Günal.

“Naš cilj je da udoban život na vodi učinimo svima dostupnim. Stvaramo potpuno novi način krstarenja i rekreacije na vodi uz dizajn koji objedinjuje luksuz i pristupačnost. Planiramo da to uradimo bez bilo kakvih kompromisa u pogledu kvaliteta.”

Izvor: marineindustrynews.co.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply