Skip to main content
search
VijestiSvijet

LISW23 Headline Conference

By 21/08/2023September 6th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: London International Shipping Week press

London International Shipping Week-ov Headline Conference imaće jedinstven pristup razmatranju industrijskih pitanja obuhvatajući cijeli spektar transporta i druge sektore trgovine.

Govoreći u video prezentaciji LISW23 London Interviews, Jos Standerwick, izvršni direktor Maritime London-a i predsjedavajući Conference Working Group-e, izjavio je: „Želimo da istražimo i informišemo i, što je još važnije, predložimo rješenja u vezi sa nekim od najvećih pitanja koja se suočavaju sa međunarodnim tržištem u ovom trenutku.”

U plenarnoj dvorani londonskog sjedišta Međunarodne pomorske organizacije, Headline Conference biće održana 13. septembra na temu “Reframing rizika na složenom tržištu”. Gospodin Standerwick je temu ovako prokomentarisao: „Tamo gdje postoji rizik, postoji i prilika, a prilike da se rizik preoblikuje, daju rješenja i da se sarađuje“. Saradnja, dodao je, treba da bude kroz izbor, a ne kao posledica regulative.

Predsjedavajući, izabran po drugi put od strane veterana brodarstva, Paddy Rodgers, direktor je Kraljevskih muzeja Greenwich. Headline Conference fokusiraće se na tri ključne sesije. Prvi će ispitati kako se pomorska industrija prilagođava i mijenja kao posljedica spoljnih faktora koji vrše pritisak na tržište.

Moderator prve sesije Steve Davies, izvršni direktor, Anglo International-a, rekao je da će da čuje “grupu ljudi koji zaista predstavljaju značajno važan dio industrije” i upitao se: „Koji elementi saradnje trebaju da se dešavaju ili ne dešavaju u lancu snabdijevanja?“

Nakon uvodnog globalnog geopolitičkog pregleda, ova sesija će tražiti informacije od zainteresovanih strana u industriji o tome kako se bave makro rizicima, utiču na donosioce odluka i bave se globalnom usklađenošću.

Druga sesija će detaljno ispitati odnos između primarnih partnera na tržištu i razmotriti način na koji regulativa i šire okruženje mijenjaju razgovor, kao i odnose unutar lanca vrijednosti transporta.

Martin Crawford-Brunt, član vijeća, Baltic Exchange i moderator druge sesije, rekao je da trenutno “izvještaj brodovlasnika glasi: treba bolje, može bolje.”

Ovaj panel će razmotriti kako bi brodarstvo sada moglo bolje i ispitati stepene slobode unutar kojih različiti učesnici na tržištu mogu djelovati. “Pozornica je pripremljena za odličan razgovor.” predviđa on.

Treća sesija će obuhvatiti dvije ranije debate i ispitati šta one znače za napredovanje brodarske industrije. Ova sesija će utvrditi koja rješenja se mogu primijeniti za ublažavanje rizika sa kojima se brodarstvo suočava, mapirajući budućnost sa posebnim naglaskom na tehnološke i poslovne inovacije.

Moderatorka treće sesije Siiri Duddington, partner i zamjenik šefa londonske filijale, Hill Dickinson, naglasila je: “Zaista moramo ući u detalje”.

Oslanjajući se na njihove pojedinačne oblasti stručnosti, ovaj panel misaonih lidera iz različitih sektora procijeniće mjere kao što su ublažavanje rizika, strateško planiranje, protokoli upravljanja i zaštita od rizika.

Napomenula je: “Jedno je reći da smo na čelu tehnološkog napretka, ali kako to zapravo izgleda praktično gledano?”

Očekujući izazovan dan debate, gospodin Standerwick je primijetio: “Pokušavamo da postignemo sve ovo u jednom danu bez ikakvih oštrih tonova!”

Govornici na konferenciji su izvučeni iz različitih kombinacija globalnih disciplina i predstavljaju različite perspektive industrije.

Izvor: londoninternationalshippingweek.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply