Skip to main content
search
VijestiSvijet

Mitsubishi Shipbuilding razvija sistem za upravljanje amonijakom

AAA

Izvor fotografije: icosha / Shutterstock.com

Mitsubishi Shipbuilding, dio grupe Mitsubishi Heavy Industries-a, razvija sistem za rukovanje amonijakom kako bi podržali korišćenje amonijaka kao goriva u brodarstvu.

Novi sistem, (Mitsubishi Ammonia Supply and Safety System – MAmmoSS), mogao bi značajno smanjiti štetne emisije iz brodova.

Kao dio ovog razvojnog projekta, Mitsubishi Shipbuilding je započeo demonstracijska testiranja sistema za smanjenje emisije amonijaka, MAmmoSS podsistema koji će bezbjedno tretirati višak amonijaka.

Koristeći ovaj sistem za smanjenje emisije amonijaka u demonstracionom postrojenju, Mitsubishi Shipbuilding će sprovesti testiranja performansi obrade u različitim scenarijima koji simuliraju operacije sa amonijakom na brodu.

Kompanija će takođe istražiti proširenje raspona primjene kroz saradnju sa proizvođačima opreme kako bi se poboljšalo sigurno rukovanje amonijakom u različitim industrijama.

Mitsubishi-jev sistem za snabdijevanje amonijakom obuhvata nekoliko podsistema, pored sistema za smanjenje emisije gasova, kao što su sistem snabdijevanja amonijakom pod visokim i niskim pritiskom te sistem za skladištenje amonijaka.

Još jedna važna karakteristika MAmmoSS-a je modularni tip svakog od ovih podsistema, što omogućava Mitsubishi Shipbuilding-u da pruži optimalnu modularnu konfiguraciju kao paket za brodska postrojenja koja se sastoje od više motora i kotlova.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply