Skip to main content
search
VijestiSvijet

Maersk, Euronav, Cargill… pridružuju se inicijativi za optimizaciju brodova

AAA

Izvor fotografije: Mariusz Bugno / Shutterstock.com

Velike pomorske kompanije udružuju snage kako bi usvojile strategije za optimizaciju brodova koje mogu smanjiti godišnju potrošnju goriva za 20% i smanjiti godišnje emisije za više od 200 miliona tona CO2.

Danski gigant Maersk Tankers je među potpisnicima izjave o ambiciji za operativnu efikasnost, koju je organizovao Global Maritime Forum u saradnji sa vodećim pomorskim kompanijama.

Kako je izvijestio Maersk, obezbjeđivanje efikasnosti u svakodnevnim operacijama može imati ogroman uticaj.

Lideri u brodarstvu i podržavajuće organizacije potpisali su izjavu o ambiciji da preduzmu kolektivne akcije u pet oblasti, kao što su prikupljanje podataka i transparentnost; promjene u ugovorima; pilot projekti; luke, terminali i lanac vrijednosti; i kultura i liderstvo.

Takođe su potpisali izjavu u kojoj se slažu da marljivo procjenjuju svoju zrelost i napredak, i preuzimanju vodeće uloge u postavljanju operativne efikasnosti u centar pomorskog dnevnog reda.

Potpisnici izjave o ambiciji za operativnu efikasnost su: Amaggi, Blue Visby, Bunge, Cargill, Chevron Shipping, COFCO International, Copenhagen Commercial Platform (CCP), Euronav, Genco Shipping, Lloyd’s Register, Louis Dreyfus Company, Maersk Tankers, NAPA, NYK Group, OCIMF, Oldendorff Carriers, Port of Açu, Port of Rotterdam, PSA International Pte Ltd, Rubis Energie, Siglar Carbon, Signol, Stena Bulk, Stephenson Harwood, Torvald Klaveness, UKHO, Viterra, Watson Farley & Williams LLP (WFW), Wisdom Marine Group, i Zero North.

Tri kompanije koje učestvuju, Chevron, Euronav i Cargill, objavile su zajedničku izjavu ambicije tokom godišnjeg Global Maritime Forum Annual Summit-a u Atini.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply