Skip to main content
search
VijestiNautika

Porinuta prva potpuno aluminijumska superjahta Custom Line 50

AAA

Izvor fotografije:  Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

Novi vodeći model Custom Line-a porinut je u brodogradilištu Ferretti Group Superyacht u Ankoni, predstavljajući prvu prilagođenu aluminijumsku konstrukciju u segmentu od 50 metara.

Prvo potpuno aluminijumsko pleasure plovilo Custom Line porinuto je u brodogradilištu Ferretti Group Superyacht u Ankoni. Novi 50-metarski vodeći model prilagođene aluminijumske linije, Custom Line 50 M/Y ASANTE, debitovao je u segmentu metalnih jahti ispod 500 GT. Porinuće u subotu, 8. juna, proslavljeno je privatnom ceremonijom na kojoj su prisustvovali vlasnička porodica i vrhovni menadžment brodogradilišta zajedno sa zaposlenima i njihovim porodicama.

“San dug 50 metara. To je novi Custom Line 50, koji potvrđuje izvanredno stanje brenda na nivou dizajna i proizvodnje. Napredna istraživanja i inovacije, kako u smislu stila tako i materijala, ujedinjuju se u upotrebi aluminijuma, koji takođe nudi značajne prednosti u pogledu performansi i potrošnje goriva,” rekao je Alberto Galasi, izvršni direktor Ferretti Grupe. “Novi vodeći model, koji otvara novi tržišni segment za Custom Line, jeste brod obasjan svjetlošću i vodom, rođen iz izuzetno detaljnih i efikasnih studija o volumenima i prostorima jahte.”

Kompletno dizajniran i konstruisan od aluminijuma, sa trupom manje od 499 GT, dužine 49,94 metra i širine 9,60 metara, novi Custom Line 50 je plod saradnje Odjeljenja za strategiju proizvoda pod vođstvom Pier Ferrari-ja i inženjerskog tima Superyacht Division Ferretti Group-e.

Stilski dizajn spoljašnjosti potpisuje Filippo Salvetti, dok su prilagođene unutrašnjosti dizajnirali ACPV ARCHITECTS Antonio Citterio i Patricia Viel, utjelovljujući vrijednosti brenda i reinterpretirajući morsku tradiciju kroz savremenu prizmu.

Glavna kabina vlasnika, okružena prozorima koji pružaju pogled od 180 stepeni, omogućava direktan pristup velikoj privatnoj terasi na pramcu, koja sadrži prostranu i potpuno privatnu dnevnu sobu sa sunčalištem.

Superjahta ima još četiri VIP kabine na donjoj palubi, sa ukupnim kapacitetom za smještaj 12 gostiju i 9 članova posade, uključujući kapetana čija se kabina nalazi pored kormilarnice.

Mnogobrojne funkcije garantuju da će vlasnik i njegova porodica uživati u izuzetnom krstarenju.

Povezanost unutrašnjosti i spoljašnjosti, koja se ponavlja u svim prostorima za goste, a posebno u salonima na glavnoj i gornjoj palubi, koji imaju velike prozore od poda do plafona i reflektujuće površine, pojačava osjećaj neposrednog kontakta sa vodom, stvarajući besprekorni prostorni i vizuelni kontinuitet. Osjećaj potpune imerzije u okolno morsko okruženje takođe pojačava prostrani plažni klub na ivici vode, koji ima direktan pristup spoljnom prostoru na glavnoj palubi, opremljen kao privatni salon. Ova dva spoljna prostora integrisana su do savršenstva pravougaonim bazenom na krmi.

Custom Line 50 M/Y ASANTE  imaće svoj debi na Monaco Yacht Show-u  2024.

Izvor: customline-yacht.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply