Skip to main content
search
VijestiNautika

Prva Ferretti Yachts INFYNITO 80 porinuta u novom brodogradilištu Marina di Ravenna

AAA

Izvor fotografije: Ferretti Yachts

Prva Ferretti Yachts INFYNITO 80, koja će imati svoju svjetsku premijeru na Cannes Yachting Festival-u 2024, porinuta je u julu u novom proizvodnom pogonu Ferretti Group-e u Ravenna-i.

Kupljeno u martu 2023. godine, brodogradilište će postati potpuno operativno od 2025. godine i već sada je dom za pet proizvodnih linija za brendove Ferretti Yachts i Wally, sa dnevnom radnom snagom od preko 200 radnika.

INFYNITO 80 se pridružuje modelu INFYNITO 90 i ima prepoznatljive karakteristike ove serije – ekološku prihvatljivost, neviđenu fleksibilnost i inovativne rasporede – uključujući ikoničnu All-Season Terrace, arhitektonsku karakteristiku koja je osvojila nekoliko prestižnih nagrada.

Druge prednosti uključuju svestranost jahte, sa sunčanom palubom koja može biti otvorena ili poluotvorena, kao i veličinu potkrivenih i zaštićenih spoljašnjih površina, koja je iznad prosjeka za ovaj segment.

Sa ukupnom dužinom od 23,70 metara (77 stopa 9 inča) i maksimalnom širinom od 6,32 metra (20 stopa 9 inča), Ferretti Yachts INFYNITO 80 je rezultat saradnje između Komiteta za strategiju proizvoda koji vodi Piero Ferrari i Inženjerskog odjeljenja Ferretti Group-e, sa spoljašnjim dizajnom arhitekte Filippa Salvetti-ja i enterijerom Ideaeitalia.

INFYNITO 80 takođe uključuje F.S.E.A. tehnologiju (Ferretti Sustainable Enhanced Architecture), paket rješenja usmjerenih ka održivosti i ekološkoj prihvatljivosti.

Enterijer ove jedinice je u savremenom stilu, inspirisan svježim morskim tonovima boja.

Gornju palubu na modelu INFYNITO 90 zamijenjuje potpuno otvorena sunčana paluba, sa hard top-om koji pruža sjenku cijelom prostoru za ručavanje i komandnom mostu. Zadnji dio gornje palube, rezervisan za sunčanje, opremljen je prenosivim ležaljkama.

Prva jedinica je opremljena opcionim dvostrukim MAN V12 – 1400 mHP motorima i može dostići maksimalnu brzinu od 22 čvora i krstareću brzinu od 17 čvorova. Standardna verzija sa MAN V12 – 1200 mHP motorima ima maksimalnu brzinu od 20 čvorova i krstareću brzinu od 15 čvorova. Sa novim visoko efikasnim trupom, jahta ima domet od 1200 nm pri ekonomskoj krstarećoj brzini (10 čvorova).

Izvor: Ferretti Yachts

Podijeli vijest:

Leave a Reply