Skip to main content
search
VijestiNautika

Swan 88: Inovativna jahta koja redefiniše luksuz na vodi

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Swan 88 predstavlja prvu jahtu u potpunosti razvijenu da ponudi opciju hibridnog električnog pogona, u saradnji sa kompanijom Torqeedo. Ovaj model, koji nastavlja saradnju sa renomiranim dizajnerima Germán Frers-om za pomorsku arhitekturu, Misom Poggi za dizajn enterijera i Lucio Micheletti iz Micheletti + Partners za eksterijer, donosi novitete u svijet luksuznih jahti.

Odluka Nautora Swan da razvije ovaj model proizilazi iz želje da ponudi istinsku superjahtu visokih performansi baziranu na efikasnoj platformi koja smanjuje troškove upravljanja i pojednostavljuje proces sertifikacije za čarter.

Prema riječima Germán Frers-a, arhitekte koji stoji iza dizajna trupa Swan 88, novi model je evolucija prethodnih, ali uz dodatak temeljne studije ravnoteže, performansi, pozicije jarbola i oblika jedara. “Rezultati ovih studija oblikovali su naš dizajn trupa,” objašnjava Frers.

Paluba Swan 88 je podijeljena u četiri jasno određene zone, pri čemu su tri smještene u kokpitu/krmenom dijelu, dok se četvrta nalazi na pramcu.

„Swan 88 je kulminacija trogodišnje saradnje između Nautor Swan i tima Customized Solutions u Torqeedu. Pokazuje da Deep Blue može postići domet i performanse slične jahti sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem, pa čak biti potpuno nezavisan u dobrim uslovima jedrenja,“ izjavio je Matthias Vogel, viši potpredsjednik poslovne jedinice Customized Solutions u Torqeedu. „Multisenzorno iskustvo tihe vožnje, jedrenja i života na brodu je neuporedivo, a sposobnost Swan 88 da putuje sa 100% bez emisija garantuje budući pristup prirodnim rezervatima i drugim netaknutim i regulisanim vodama gdje plovila sa motorima na sagorijevanje možda neće biti dozvoljena.“

Izvor: nautorswan.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply