Skip to main content
search
VijestiNautika

Orient Express Silenseas, u slavu zlatnog doba mitskih krstarenja

By 21/03/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Accor press

Krstarenja nisu najodrživiji način prevoza jer je skoro nemoguće postići krstarenje okeanom bez emisija štetnih gasova. Accor planira da Orient Express Silenseas opremi održivijom opcijom korištenjem hibridnog pogonskog sistema, kojim upravlja energija vjetra umjesto dizelskog goriva za pokretanje superjahte.

Takođe će biti opremljen motorom koji napaja tečni prirodni gas, (LNG), što bi smanjilo emisiju ugljen dioksida za 20% u poređenju sa korištenjem dizela. Orient Express Silenseas ploviće mediteranskom rivijerom od ljeta 2026. godine, a lučki pozivi uključuju Portofino, Capri i Saint Tropez, a zimi Caribbean. Početak rezervacija očekuje se i 2024. godine.

Sa Orient Express Silenseasom započinjemo novo poglavlje u našoj istoriji, uzimajući iskustvo i izvrsnost luksuznih putovanja i prenoseći ga na najljepša mora na svijetu.

rekao je predsjednik i izvršni direktor Accor Sébastien Bazin o ovom „lansiranju“ u Condé Nast Traveller.

Ova izuzetna jedrilica, sa korijenima u prošlosti Orient Expressa, ponudiće neuporedivu uslugu i prefinjene dizajnerske prostore, podsjećajući na zlatno doba mitskih krstarenja.

Izvor: Prestige

Podijeli vijest:

Leave a Reply