Skip to main content
search
VijestiNautika

London: nadogradnja softvera za sigurno upravljanje pomorskim saobraćajem

By 25/04/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Lučka uprava Londona (PLA) u procesu je nadogradnje svog sistema za usluge pomorskog saobraćaja (VTS) jer nastoji da zadovolji trenutne i buduće potrebe rijeke Thames, kao i da se efikasno integriše sa drugim softverima za podršku.

VTS je softverski sistem koji djeluje sa obale i omogućava sigurno upravljanje i koordinaciju pomorskog saobraćaja i pomorskih operacija unutar luke ili plovnog puta.

Od konsultantske kompanije za pomorski saobraćaj, navigaciju i pomorski rizik NASH Maritime, zatraženo je da pomogne PLA-u u razumijevanju korisničkih potreba i zahtjeva za definisanje specifikacije novog softvera. Kako bi razvio specifikaciju i razumio strateške i operativne potrebe PLA-a, projektni tim se angažovao da radi sa korisnicima. Kompaniju su podržali Halcro Electronics i AFS Consultants. Nalazi specifikacija NASH Maritimea dovršeni su početkom 2023. godine i naknadno su korišteni za izradu konkursne dokumentacije za novi softverski sistem. Dr. Ed Rogers, suosnivač NASH Maritimea, izjavio je:

Bili smo oduševljeni što su nas imenovali za savjetnika VTS sistema u Lučkoj upravi Londona i uživali smo radeći zajedno sa IT i VTS odjeljenjima luke kako bismo definisali podobnost za budući VTS sistem. Ovom smo projektu donijeli naše razumijevanje izazova koji dolaze sa operaterom VTS sistema, naše iskustvo u definisanju VTS sistema (kako ovdje u Velikoj Britaniji tako i na međunarodnom nivou), kao i naše detaljno poznavanje IALA standarda, Direktive EU o mrežnim i informacijskim sistemima i GDPR zahtjeva.

Izvor: Maritime Logistics Professional

Podijeli vijest:

Leave a Reply