Skip to main content
search
VijestiNautika

Udruženje MYBA, zajednička kuća profesionalaca u industriji superjahti

By 03/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Jevgeni Mironov / Shutterstock.com

MYBA The Worldwide Yachting Association je međunarodna profesionalna organizacija, osnovana 1984. godine, sa korporativnim i pojedinačnim članovima. Misija Udruženja je inspirisati, podržati i ojačati ljude u industriji superjahti da budu najbolji: održavanjem poslovanja na najvišem nivou etičkog ponašanja, predanošću jednakosti i raznolikosti, zaštitom okoline, dijeljenjem znanja i kombinovanjem snaga, izgradnjom snažnih odnosa i kontinuiranim razvojem, kako profesionalno tako i lično. Svi članovi MYBA-e posjeduju dokazane rezultate profesionalne izvrsnosti i uključeni su na mnogim nivoima u većini disciplina industrije superjahti. MYBA je Udruženje koja ih okuplja, podstiče ih da rade u harmoniji kako bi industrija nastavila cvjetati i vodi ih prema najvišim etičkim i tehničkim standardima.

Inače, MYBA je tvorac najuglednijih i najčešće korištenih ugovora u industriji, MYBA Ugovora o prodaji i kupovini (MoA) i Ugovora o čarteru MYBA, koji se zajedno sa pripadajućim dokumentima redovno ažuriraju (kao propisi i promjena na globalnom tržištu). MYBA je vlasnik i administrator online aplikacije YACHTFOLIO, koji je promijenio način poslovanja profesionalaca za najam luksuznih jahti, a uzgred organizuje i vrlo uspješan MYBA Charter Show, jedan od najvažnijih događaja B2B jahting kalendara.

Treba reći i to da se godišnji seminar MYBA Superyacht Brokers u organizaciji Akademije za obuku u ime i uz učešće MYBA održava u Saint Laurent du Var, od 2. do 4. oktobra 2023. godine, u neposrednoj blizini aerodroma Nice na jugu Francuske i okuplja panel vodećih stručnjaka iz industrije koji vode učesnike kroz tri intenzivna i veoma interaktivna dana analiza, debata i praktičnih studija slučaja o svim aspektima posredovanja u industriji superjahti.

Konačno, važno je znati i to da je ključna misija udruženje profesionalaca u industriji superjahti, ono što piše u jednoj promotivnoj rečenici, skoro manifestu MYBA:

Nadahnuti, podržati i ojačati ljude u industriji superjahti da budu najbolji, održavanjem poslovanja na najvišem etičkom nivou, predanošću, jednakošću i različitostima, zaštiti okoline, dijeljenjem znanja i kombinovanjem snaga, izgradnjom snažnih odnosa i kontinuiranim razvojem, kako profesionalnim tako i ličnim.

Izvor: MYBA

Podijeli vijest:

Leave a Reply