Skip to main content
search
VijestiCrna Gora

Pomorski fakultet Kotor učesnik na šestom Adriatic Sea forumu 2023. godine

By 15/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

U Dubrovniku, 4. i 5. maja 2023. godine, održan je Adriatic Sea forum posvećen pomorskom turizmu na Jadranskom moru. Na ovom značajnom Forumu učestvovali su predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Senka Šekularac-Ivošević dr Zoran Kovačević zajedno sa deset studenata osnovnih, master i doktorskih studija.

Forum je omogućio platformu za profesionalce u industriji da podijele svoja iskustva, razgovaraju o izazovima i istraže mogućnosti za rast i održivost. Takođe, ovo je prilika pojedincima koji istražuju ovaj segment pomorske privrede da ažuriraju i šire znanje, projekte, informacije i odnose.

Primarni cilj Foruma je promovisati cijeli Jadranski region kroz efikasne strategije i odluke i podsticati saradnju između zemalja. Paneli, individualna predstavljanja stručnjaka i prezentacije na Forumu su ovog puta fokusirani na nekoliko zanimljivih tema, uključujući održivost područja, ekonomski rast, potencijal Jadrana kao jedinstvenog brenda, te samim tim i budućnost krstarenja i jahtinga u Jadranskom području.

Forum je započeo uvodnim govorom organizatora koji su poželjeli dobrodošlicu učesnicima i istakli značaj industrije kruzera, jahtinga i trajekata za privredu regije Jadranskog mora. Potom su izvođene sesije od kojih je svaka bila fokusirana na specifičnu i doro osmišljenu temu za krstarenja, trajekte, jedrilice, jahte i brodove.

Preduzetnici, stejkholderi, menadžeri pomorskih i turističkih agencija, marina i luka i drugih organizacija zajedno sa predstavnicima javnih uprava, nacionalnih i međunarodnih tijela su svojim izlaganjima pružili uvide u nove mogućnosti i načine za dalji razvoj pomorskog turizma na našem području.

Na Forumu su predstavljene perspektive Evropske komisije o pomorskom turizmu na Jadranu, kao i novi zakonodavni okvir za navedenu oblast.

Izvor: Pomorski fakultet Kotor

Podijeli vijest:

Leave a Reply