Skip to main content
search
VijestiSvijet

BVS i ENGIE najavljuju savjetodavno partnerstvo za niske emisije ugljenika

By 25/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Bureau Veritas Solutions Marine & Offshore (BVS) i ENGIE uspostavili su partnerstvo za pružanje savjetodavnih usluga i usluga hedžinga za podršku brodovlasnicima, operaterima i zakupcima u smanjenju emisija štetnih gasova.

Partneri će razviti paket savjetodavnih usluga i usluga za pristup tržištu kako bi pomogli interesima brodara u boljem razumijevanju predstojećih regulatornih zahtjeva, upravljanju rizicima i da bi lakše utvrdili optimalni plan za niske emisije ugljenika u svom poslovanju.

Ovim partnerstvom će se kombinovati iskustvo kompanije ENGIE-ovog subjekta Global Energy Management & Sales (GEMS) u analizi i trgovanju energetskim proizvodima, uključujući emisijske jedinice u okviru sistema EU, za trgovinu emisijama (ETS), sa tehničkim savjetodavnim i konsultantskim stručnim znanjem BVS-a u pomorskom i offshore sektoru.

Procjenom potrošnje energije i emisije ugljenika u svojoj floti, te procjenom obrazaca trgovanja i ruta, zajedno sa pristupom globalnim energetskim tržištima i širokim spektrom strategija upravljanja rizicima, BVS i GEMS pomoći će u razvoju optimalnog rješenja za komercijalnu izloženost i ciljeve ugljenika.

O progresivnom uključivanju štetnih emisija iz pomorskog saobraćaja u sistem EU, za trgovanje emisijskim jedinicama i predstojećoj pomorskoj inicijativi FuelEU, BVS i GEMS takođe će usmjeravati vlasnike, operatere i zakupce o razvoju regulatornog i dobrovoljnog okruženja, uključujući priliku za strategije i proizvode za kompenzaciju ugljenika.

Izvor: MarineLink

Podijeli vijest:

Leave a Reply