Skip to main content
search
VijestiNautika

Evolucija kvantnih kontrola

By 27/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Godine 2001. u Nuth-u u Holandiji otvoreno je odjeljenje Quantum Controls (QC), koja predstavlja Evropsko sjedište kvantne grupacije. Tri osnivača, Lambert Dinnissen, Theo Koop i Hans Ooms, svi iskusni u proizvodnji opreme za prigušivanje buke na plovilima, okupili su se sa vizijom izgradnje najnaprednijih sistema stabilizatora na svijetu za luksuzne jahte, vojnu i komercijalnu industriju.

Ova grupacija danas dizajnira i proizvodi Quantum Stabilizers sa velikim fokusom na buduće inovacije i napredne tehnologije, uz mogućnost izrade hardvera i softvera unutar kompanije, uključujući 3D inženjering, modeliranje i dinamiku kompjuterskog softvera (CDF).

Quantum ima sposobnost kontrole i prilagođavanja cijelokupnog procesa za sve potrebe klijenata. Ove mogućnosti stavljaju Quantum kao tržišnog lidera u sistemima stabilizacije. Kvantni morski stabilizatori obuhvataju novoizgrađenu i naknadnu prodaju, brodogradnju, inženjering i izgradnju hidrauličkih elektroenergetskih sistema, dokumentaciju stabilizatora, puštanja u rad i garanciju.

Sve je počelo 1985. godine kao Quantum Marine Engineering na Rhode Island-u sa jednim od osnivača, John Allen-om. Kompanija se tada preselila na Floridu 1989. godine kad je sa pionirskim duhom odlučila da snabdijeva pomorsku industriju najnaprednijom stabilizujućom tehnologijom na svijetu.

Sjedište je osnovano u Ft. Lauderdale-u, a 2017. godine u više puta nagrađivanoj poslovnoj zgradi. Budući da je Allen još uvijek na čelu kompanije, ona se specijalizovala za projektovanje i izgradnju hidrauličkih elektroenergetskih sistema, sa velikim inženjerskim timom, uključujući i specijalizovane, pomorske arhitekte. Sada se može pohvaliti najsavremenijim proizvodnim pogonom, impresivnim centrom za testiranje i razvoj i velikim centrom za ispunjenje usluga.

Godine 1992. osnovano je i odjeljenje servisa, kako bi se prilagodio rastućoj količini jahti koje koriste Quantum Systems i njihovoj potrebi za servisom i dijelovima širom svijeta. Svi servisni tehničari zaposleni u Quantum, prošli su opsežnu obuku, imaju potpuno razumijevanje rada sistema i pronalaze rješenja koja rade.

Cijelim procesom upravlja se interno, dajući Quantum-u mogućnost prilagođavanja kako bi najbolje odgovarao potrebama klijenta.

Quantum je u stanju da kontroliše proces, preuzima odgovornost i garantuje za performanse stabilizatora koji su na tržištu. Proizvodni tim je u čestoj komunikaciji sa inženjeringom stvarajući snažan sistem osiguranja kvaliteta u svakoj tački procesa razvoja stabilizatora jahti. Tokom godina, Quantum je pozdravljen od strane etabliranih graditelja jahti za odgovornost, pouzdanost i kvalitet.

Reputacija izvrsnosti kompanije potiče od prodajnog tima koji brzo odgovaraju na upite i zahtjeve za tehničkim podacima graditelja jahti, vojnog osoblja i drugih krajnjih korisnika. Tehnička podrška lako je dostupna tokom faze projektovanja, kao i procesa izgradnje. Quantum nastoji da stvara obostrano koristan odnos sa brodograditeljem i timom vlasnika, shvatajući važnost ugleda samih brodograditelja i krajnjeg korisnika. Quantum Team je posebno ponosan što ima najveći broj stabilizatora nulte brzine instaliran na novim plovilima na tržištu megajahti.

Od 1985. godine Quantum usavršava umjetnost stabilizacije.

Do danas je Quantum instalirao 1.000 stabilizatorskih sistema, a 85% jahti preko 55 metara dužine, koristi Quantum-ovu nultu brzinu. Sa naglaskom na inovacije i vrhunsku pomorsku tehnologiju, inženjeri koji stoje iza kvantnih stabilizatora podigli su ljestvicu za sisteme stabilizacije plovila. Kvantni stabilizatori nulte brzine predstavljeni su 2000. godine i dokazano su uspostavili Quantum kao lidera u industriji. Poboljšanje nulte brzine je bukvalno redefinisalo pomorsku industriju, za one koji su prethodno patili od morske bolesti. Nakon te tehnologije ubrzo su uslijedile nove tehnologije ove kompanije: XT™ Fin, MAGLift™ Rotor i Dyna-Foil™.

Danas Quantum ima najpoželjniji izbor stabilizatora za veliko tržište luksuznih jahti, vojnih i drugih komercijalnih plovila.

Quantum je imao čast da snabdijeva morskim stabilizatorima i na stotine vojnih brodova, samo u posljednjih nekoliko godina. Davanje mogućnosti pomorskim snagama da obavljaju svoje dužnosti sa najvišim performansama i na stabilnoj platformi, izuzetno je zadovoljstvo za Quantum tim.

Quantum takođe ima i poseban sektor rezervnih dijelova koji se bavi nabavkom, upravljanjem zalihama i podrškom za više od 30.000 dijelova širom svijeta, uključujući stare i nove sisteme.

Izvor: Quantum Stabilizers

Podijeli vijest:

Leave a Reply