Skip to main content
search
VijestiCrna Gora

Ljeto 2023. u Porto Montenegru: umjetnost, sport, zabava, spektakli

By 29/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Porto Montenegro, kao prestižan turistički rizort na južnom Jadranu, dobro poznat i šire u regionu i među evropskim i svjestkim tur-operatorima, nudi i ove 2023. godine niz manifestacija iz kulture, modne industrije, muzičke spektakle, sportska takmičenja, i mnogo toga još što, tokom čitave ljetne sezone.

Već 14. juna u Porto Montenegru gostuje vodeća modna multi-brand trgovina u regionu, Fashion&Friends, koja će biti domaćin modnoj reviji sa novim kolekcijama vodećih svjetskih brendova kao što su Replay, Diesel, Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Levi’s, Patrizia Pepe, Steve Madden i drugi.
Dolazak na ovaj modni spektakl moguće je jedino sa pozivnicama.

Istovremeno, goste Porto Montenegra očekuje i pokretanje umjetničke i dizajnerske galerije A&A Interior sa izložbom fotografija posvećenom pogledu na Veneciju, jedan od najglamuroznijih gradova na svijetu.

16. juna počinje proslava bogate istorije i kulture, te značaja jazz muzike. Ovaj događaj uveličaće žive legende jazz-a iz New York-a, te evropskih prijestonica i regija Balkana.

Potom slijedi izuzetan događaj koji u Porto Montenegro dovodi poznate osobe, influensere, specijalizovane menadžere i preduzetnike iz cijelog svijeta koji će doći sa 100 nevjerovatnih vozila, na epsko jednonedjeljno putovanje koje uključuje i zabave, koncerte i druge uzbudljive događaje. Biće upriličena i izložba egzotičnih automobila visokih performansi!

Već 24. juna, poznati sarajevski pop muzičar, kompozitor i producent, Dino Merlin, imaće koncert u prostoru Arena Superwine, u sklopu ekskluzivne plaže Buddha Bar.

U međuvremenu, profesionalci industrije vina, entuzijasti, poznavaoci i degustatori, okupljaju se kako bi uronili u svijet vina u shik party ambijentu plaže Buddha-Bar. Gosti će imati priliku da isprobaju široku paletu visokokvalitetnih vina sa Balkana i iz Zapadne Evrope, a upoznaće i različite vinske regije i nove proizvođače i umrežiti se sa drugim ljubiteljima vina.

1. jula modna kompanija Tommy Hilfiger prikazuje kolekciju ljetnih modela u njihovoj pop-up trgovini Surf Shack.

Plaža Buddha Bar u Porto Montenegru poziva goste da sezonu počnu sa stilom: velikom ljetnom proslavom uz muziku i ples uz DJ Ravin-a, službenog DJ-a iz Pariza. Muzičar koji je legendaran po svom sjajnom glasu, nezaustavljivoj energiji i nezaboravnim koncertima, naći će se treću godinu zaredom u ovom nadaleko poznatom turističkom središtu Crne Gore.

Tokom jula održaće se i Mediteranska liga kriketa (10-13 jul), a pojaviće se i svjetski poznate međunarodne zvijezde kriketa poput Brett Leej-a, Darren Maddy-ja, Brada Hogg-a i mnogih drugih koji će se okupiti u Areni na vikendu uzbudljivih utakmica u prekrasnom okruženju, uz izvrsnu hranu i opuštenu atmosferu.

Zatim će se 21. i 22. jula dešavati Superyacht Rendez-vous koji će ove godine da obrati pažnju na društvenu stranu jedrenja i pozdravljajući jedriličarske i motorne superjahte od 50 metara i više. Ovaj jedinstveni događaj sa svojim izvanrednim društvenim programom pruža priliku vlasnicima superjahti da maksimalno iskoriste svoje jahte u društvu istomišljenika.

28. jula će biti izložene skulpture i grafike Zorana Obrenovića.
Crnogorski umjetnik i kipar istražuje korijene crnogorske kulture i etničke pripadnosti, izražavajući tradiciju kroz umjetnička djela od kamena i drva.

Residences Rubix Festival u Porto Montenegru poziva ljude slobodnog duha i ljubitelje zabava, ambiciozne umjetnike, izvođače u usponu, kreatore, kuvare, jogije i poznavatelje „joie de vivre“!

Tim povodom Porto Montenegro poziva na proslavu samootkrivanja i izražavanja, uz živu muziku, dramu, ležerno učenje, očaravajuću književnost, nevjerovatne gozbe i čarobne trenutke: „Okusite avanturu, osjetite zvukove, obogatite svoja osjećanja.“

Ovo ljeto u Porto Montenegru obilježiće se i proslava umjetnosti u Galeriji Gayo, gdje će energija, raznolikost i inspiracija biti vodeća načela ove grupne izložbe čiji je cilj kulturna promocija i razmjena iskustava unutar savremene umjetničke scene.

5. avgusta, u Porto Montenegro dolazi Beto Gatti, jedan od najpopularnijih brazilskih savremenih umjetnika sa izborom svojih umjetničkih djela, skulptura i fotografija. Beto Gatti svestrani je kreativac koji je posljednjih godina sarađivao sa mnogim globalnim brendovima i modnim časopisima, pa treba očekivati A-listu gostiju koji stoje u redu kako bi vidjeli njegov rad na premijeri.

Ovaj glamurozni godišnji događaj prikazuje i etablirane dizajnere i dizajnere u nastajanju, nudeći nezaboravno iskustvo i za insajdere u industriji i za ljubitelje mode.

Tokom avgusta i septembra, Porto Montenegro će biti destinacija još modnih događaja, izložbi (poput slika i crteža Gorana Ćetkovića, sa prelijepim ambijentima Crne Gore na platnima ovog umjetnika).

Konačno, u Porto Montenegru će se ove sezone desiti i dodjela nagrada „Crew“ u počast izvanrednim posadama Superyacht-i iz cijelog svijeta.

Treba reći i to da će utvrđeni program sportskih, kulturnih, društvenih i svih drugih događaja u Porto Montenegru, biti znatno bogatiji, nego što mu to i sam „kalendar“ kaže.

Izvor: Porto Montenegro

Podijeli vijest:

Leave a Reply