Skip to main content
search
VijestiZabava

Festival plesa i muzike, na Lido di Jesolo, kod Venecije (18-22 jun 2023)

By 05/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Angyalosi Beata / Shutterstock.com

U sjeveroistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, tačnije, u mjestu Lido di Jesolo, u blizini Venecije, namjenski je izgrađeno odmaralište na plaži. Kilometri ove pješčane plaže, redovi ležaljki i noćna zabava privlače ovdje turiste iz cijeloga svijeta, svakog ljeta.
Upravo na Lido de Jesolo, i ove godine nastavlja se tradicionalni Festival plesa i muzike, poznatiji pod imenom „Mare Adriatico“, od 18. do 22. juna.

Tokom ovog festivala, biće predstavljene tradicionalne plesne i pjevačke grupe, ne samo iz italijanskih i drugih mediteranskih regija, nego i iz drugih dijelova Evrope i čitavog svijeta.
A mjesto održavanja, Lido di Jesolo, inače potpuno orjentisano na turizam, upadljivo se razlikuje od svih ostalih italijanskih gradova. I sama Venecija, grad na kanalima, jednostavno je zapanjujuće i potpuno jedinstveno mjesto.

Osnovana prije više od 1500 godina na 117 različitih ostrva, Venecija je povezana nizom od preko 150 kanala, 400 mostova i mnogim drevnim pločnicima.

Postoje brojne poznate venecijanske atrakcije i znamenitosti koje treba vidjeti: Basilica San Marco, San Marco Square – smješten u srcu Venecije; Palazzo Ducale i Accademia Gallery – sa prekrasnim remek-djelima svjetski poznatih umjetnika.

Aqualandia je “vodeni i tematski” park broj 1 u Italiji, nedavno je izabran za najbolji evropski vodeni park, izgleda kao pravo karipsko ostrvo pored Venecije, oaza zabave od 80.000 kvadratnih metara u kojoj se opuštanje, zabava, ekstremni sportovi i vodene atrakcije miješaju za svaku dob (od djece do mladih i porodica).

Izvor: Folklore Festivals

Podijeli vijest:

Leave a Reply