Skip to main content
search
VijestiSvijet

Norwegian Getaway započeo ljetni program na Mediteranu

By 16/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Roberto Sorin / Shutterstock.com

Završavajući ponudu kompanije Norwegian Cruise Line za 2023. godinu u Evropi, Norwegian Getaway započinje svoj ljetni program u regionu. Plovilo izgrađeno u Sredozemlju i sjevernoj Evropi, 2014. godine, trebalo bi ponuditi niz itinerera od 9 do 16 dana koji polaze iz različitih luka.

Prvo krstarenje ove sezone je, na primjer, iz Lisabon-a, u Portugalu, do Civitavecchia-e, luke u blizini glavnog italijanskog grada Rima. Devetodnevni plan putovanja uključuje posjete ukupno sedam odredišta u Španiji, Francuskoj i Italiji, kao što su Málaga, Ibiza, Barcelona, Villefranche i Livorno.

Nastavljajući sezonu, brod nudi plan putovanja u istočnom Sredozemlju 24. juna. Nudi se i devetodnevno putovanje od Civitavecchia-e do Trieste nakon posjete drugim lukama u Italiji, Siciliji, Grčkoj i Hrvatskoj. Između kraja jula i septembra, Norwegian Getaway takođe bi trebao da ponudi itinerere u sjevernoj i zapadnoj Evropi.

Na primjer, 15. oktobra brod sa 4000 gostiju nudi 16-dnevno krstarenje do Britanskih ostrva i Islanda. Ploveći kružnim izletom iz Southampton-a, plan putovanja takođe uključuje posjete odredištima u zapadnoj Evropi, uključujući Le Havre, Hamburg i Zeebrugge.

Nakon dodatnih itinerera u regiji, Norwegian Getaway bi se trebao vratiti u Sjevernu Ameriku 4. novembra. Tog dana brod završava 13-dnevnu plovidbu između Southampton-a i New York-a.

Osim, Norwegian Getaway-a, još osam brodova Norwegian Cruise Line-a trebalo bi da budu u prometu u Evropi 2023. godine. Lokalni program proteže se do decembra i sadrži dva najnovija plovila Norwegian Cruise Line-a: Prima izgrađenu 2022. i  Viva izgrađenu 2023. godine.

Ostala plovila koja ove godine plove Evropom uključuju Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Dawn, Norwegian Star, Norwegian Jade i Norwegian Gem.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply