Skip to main content
search
VijestiSvijet

AIDA Cruises pokreće najveći program modernizacije flote

By 22/02/2024February 23rd, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: picture.factory / Shutterstock.com

AIDA Cruises pokrenula je AIDA Evolution, najveći program modernizacije flote u svojoj istoriji.

Prva faza programa biće temeljna obnova brodova klase Sphinx AIDAdiva, AIDAbella i AIDAluna u 2025. i 2026. godini. Fokus će biti na novom unutrašnjem dizajnu brodova, dok će tehnička oprema i sistemi biti ažurirani.

Sve kabine će biti potpuno preuređene, a broj apartmana biće povećan. Po prvi put u ovoj klasi brodova, biće kreirana ekskluzivna područja i usluge.

Što se tiče kulinarskih užitaka, gosti mogu očekivati još veću raznolikost restorana, odabrane potpisne barove i poboljšane usluge. Posebno za porodice sa djecom, biće uvedena nova područja za aktivnosti.

Felix Eichhorn, predsjednik AIDA Cruises, kaže: “Brodovi serije Sphinx su napisali istoriju krstarenja svojim inovativnim konceptom prostora i šarenim dizajnom. Program AIDA Evolution će dalje razviti ove fantastične brodove.”

Kao dio svoje strategije dekarbonizacije, AIDA Cruises ulaže u održivo tržište krstarenja već mnogo godina i stavlja u praksu inovativna rješenja.

Još 2004. godine, kada je naručen prvi brod klase Sphinx, kompanija je razmatrala korišćenje obalne energije u lukama kako bi se smanjile lokalne emisije.

Posljednjih godina, AIDA Cruises nije samo investirala milijarde eura u pogonsku i ekološku tehnologiju za svoje nove brodove, već je kontinuirano sprovodila širok spektar mjera efikasnosti u operacijama brodova i nadogradila nove tehnologije na brodovima svoje postojeće flote.

Kao dio predstojećih remonta u brodogradilištima, planirana su dodatna ulaganja, uključujući mjere za smanjenje potrošnje goriva, povećanje energetske efikasnosti i očuvanje resursa.

Osim toga, kao dio porodice brendova linija za krstarenje Carnival Corporation & plc, kompanija je postavila cilj da do 2026. godine smanji svoj ugljenični intenzitet za 20 posto u odnosu na 2019. godinu.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply