Skip to main content
search
VijestiSvijet

AIDA otkazuje repozicioniranje krstarenja kako bi izbjegla Crveno more

AAA

Izvor fotografije: GEORGE STAMATIS / Shutterstock.com

AIDA Cruises otkazala je repozicioniranje putovanja za tri svoja kruzera koji su trebali proći kroz Crveno more u narednim sedmicama.

“S obzirom na najnovija dešavanja u Crvenom moru, na žalost primorani smo da otkažemo putovanja AIDAbella, AIDAblu i AIDAprima u proljeće 2024.”, piše u upozorenju upućenom putnicima. “U interesu sigurnosti naših gostiju i posade, ovo je jedina odgovorna opcija.”

AIDABlu (71.300 bruto tona) koji trenutno plovi u regiji Vanilla Island uključujući Seychelles, Madagaskar, Reunion i Mauricius će od kraja februara imati tromjesečni prekid.

AIDAprima (125.572 bruto tone) je trebalo da počne svoje repozicioniranje iz Dubaija krajem marta preko Mediterana do Njemačke. Ona će sada biti van službe do maja kada će nastaviti sa radom iz Hamburga. Pored toga, AIDABella (69.200 bruto tona) trenutno u jugoistočnoj Aziji otkazala je repozicioniranje koje je trebalo da počne iz Dubaija u aprilu i ne nastavlja sa radom do kraja maja.

AIDA nije odgovorila na pitanje o rutama kojima će brodovi ići, ali na osnovu niza otkazanih putovanja čini se da će kruzeri samo s posadom krenuti na zapad Afrike kako bi stigli do Evrope.

Royal Caribbean Group je nedavno donijela sličnu odluku kojom je Silver Moon otkazao krstarenja na Bliskom istoku, ali nastavljajući uslugu u februaru iz Indije.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply