Skip to main content
search
VijestiSvijet

Angelicoussis Group: LNG kao optimalno rješenje za dekarbonizaciju

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

“Dekarbonizacija je prelaz, a ne prekidač,” naglasio je gospodin Sveinung J.S. Støhle, zamjenik izvršnog direktora Angelicoussis Group-e, tokom svog govora na događaju International Propeller Club pod nazivom “Navigacija kroz izazovna vremena ka održivoj budućnosti.”

Prema objavi grupe na društvenim mrežama, gospodin Støhle se fokusirao na poslovni model koji slijedi Angelicoussis Group-a kako bi se suočila sa izazovima u brodarskoj industriji danas. Zapravo, grupa usvaja dugoročnu strategiju u vezi sa svojim ljudskim resursima, klijentima i plovilima. Osim toga, posvećuje posebnu pažnju inovacijama, pri čemu je gospodin Støhle napomenuo da nove ideje često nastaju pod pritiskom.

Istovremeno, na frontu dekarbonizacije, zamjenik izvršnog direktora Angelicoussis Group-e istakao je važnost fokusiranja na energetsku efikasnost postojeće flote i na investicije koje mogu odmah donijeti koristi za ekološki otisak brodarstva. U tom kontekstu, grupa se značajno fokusira na LNG gorivo, jer plovila koja koriste dual fuel, mogu smanjiti emisije ugljen-dioksida do 40%.

“Vjerujemo da je LNG najbolje rješenje,” izjavio je gospodin Støhle, tvrdeći da su njegove energetske koristi dokazane, da je to sigurno gorivo, konkurentne su cijene i dostupno je danas.

Sa druge strane, uprkos njihovim značajnim perspektivama, goriva kao što su amonijak, vodonik i metanol još uvijek zaostaju u infrastrukturi, i postoje izazovi usredsređeni na bezbjednost posada i plovila. Nakon svog govora, gospodinu Støhle-u je dodijeljena titula Počasnog člana International Propeller Club-a.

Izvor: naftikachronika.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply