Skip to main content
search
VijestiNautika

Azimut Benetti potvrđuje svoj vodeći položaj u svjetskoj nautičkoj industriji

AAA

Izvor fotografije: Alex Tihonovs / Shutterstock.com

Azimut Benetti Group potvrđuje svoju poziciju kao vodeći svjetski proizvođač jahti dužih od 24 metra, uzimajući u obzir kako broj jedinica u izgradnji, tako i ukupno trajanje projekata koje obuhvata impresivnih 167 plovila sa ukupnom dužinom od 6.014 metara. To predstavlja 14% udjela na svjetskom tržištu. Global Order Book potvrdio je ovu tvrdnju, u okviru referentne rang liste industrije, koja svake godine prikuplja i analizira podatke iz 177 brodogradilišta koja se nalaze na pet kontinenata.

Ovi rezultati takođe su potvrđeni rastom vrijednosti proizvodnje, koji premašuje 23% u odnosu na prethodnu godinu, povećanjem bruto operativne marže (Ebitda) za 50%, i proširenim portfeljem narudžbi do 2027. godine. Ovaj uspjeh pripisuje se modelima koji su dobro prihvaćeni na tržištu zbog svojih stilističkih i tehnoloških rješenja, kao i pažnje posvećene potrošnji i ekološkom uticaju.

Osim impresivnih finansijskih rezultata, podržanih odličnom finansijskom stabilnošću i imovinom, koja osigurava investiciju od 150 miliona eura u sljedeće tri godine, Azimut Benetti je posvetio decenije istraživanju najboljih rješenja za smanjenje ekološkog uticaja. Ova predanost je rezultirala postizanjem najboljih rezultata u nautičkoj industriji u smanjenju emisija CO2, kao i prvim sporazumom u industriji o korištenju biogoriva HVO. Osim toga, grupa takođe promoviše razvoj javnog indeksa za mjerenje efikasnosti jahti, u saradnji s Lloyd’s Register i Superyacht Eco Association.

Izvanredna dugovječnost vođstva Azimut|Benetti-ja leži u njihovom statusu kao privatne porodične kompanije, koju vodi porodica Vitelli zajedno sa dva visokokvalitetna manjinska partnera, PIF i TIP, koji pružaju podsticaj i nadzor. Od kada je osnovana, vlasništvo je osiguralo dosljedan, otporan i održiv poslovni model, koji stavlja iskustvo korisnika, konstantnu inovaciju proizvoda i dobrobit zaposlenih u središte, sve unutar dugoročne strategije.

Izvor: Daily Nautica

Podijeli vijest:

Leave a Reply