Skip to main content
search
VijestiSvijet

Belships pojačava flotu Ultramax brodova novim narudžbama i polovnim ugovorima

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Belships širi svoju flotu Ultramax brodova nabavkom modernih plovila izgrađenih u Japanu i potpisivanjem ugovora za par novih gradnji.

Kompanija, koja je kotirana na berzi u Oslu, saopštila je da je pristala da kupi neimenovani brod od 64,000 dwt-a izgrađen 2024. godine za 41 milion dolara, sa isporukom planiranom za prvi kvartal 2025. godine.

Tim pod vođstvom Lars Christian Skarsgård-a takođe je ojačao svoju kampanju brodogradnje u japanskim brodogradilištima na ukupno 12 brodova, sa najnovijim parom koji će biti isporučen 2027. i 2028. godine.

Brodovi se finansiraju po sličnom modelu kao i prethodne nove gradnje – putem ugovora o najmu na određeno vrijeme, svaki u trajanju od sedam do deset godina, sa opcijama kupovine tokom najma.

Pored toga, kompanija je proglasila opciju kupovine za Ultramax Belmar izgrađen 2021. godine u Imabari-ju za 25.5 miliona dolara i saopštila da očekuje preuzimanje vlasništva nad brodom u četvrtom kvartalu ove godine.

Ranije ove godine, Belships je prodao svoja preostala dva Supramax-a, izgrađena 2016. godine, američkom vlasniku balkera Pangaea Logistics Solutions za 56.6 miliona dolara, a nakon svih isporuka, uključujući nove gradnje, flota kompanije bi trebala brojati 41 Ultramax brod.

“Ove akvizicije dodaju rast našem portfoliju, povećavajući flotu naše kompanije i potencijal za zaradu za trećinu u narednih nekoliko godina,” rekao je glavni izvršni direktor Skarsgård, dodajući: “Pristup brodovima i brodogradilištima najvišeg kvaliteta, u kombinaciji sa finansiranjem, naša je konkurentska prednost i čvrsto vjerujemo da će to nastaviti da stvara vrijednost za našu kompaniju i akcionare.”

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply