Skip to main content
search
VijestiNautika

Bering Yachts otkriva novu flagship explorer jahtu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Bering Yachts otkrio je detalje svoje nove flagship explorer jahte, B165, dužine 49,4 metra.

Ova jahta, prvi put predstavljena na nedavnom Dubai International Boat Show-u, ima bazen okružen ležaljkama smješten na produženom zadnjem dijelu palube.

Unutrašnji prostor uključuje dva VIP apartmana i odvojeni prostor za ručavanje i dnevni boravak. Glavni salon ima veliki trpezarijski sto za 12 osoba, dok soba na pramcu može služiti kao bioskopska sala ili dodatna kabina za goste.

Još jedna prepoznatljiva karakteristika B165 je prostrana paluba za vlasnika sa gotovo 70 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora.

Salon sa đakuzijem nalazi se na pramcu. Privatna soba za poslugu može se koristiti za pripremu i posluživanje obroka.

Smještaj na donjoj palubi uključuje tri gostinjske sobe, crew mass i četiri kabine, koje mogu primiti do osam članova posade.

“Gradimo odgovorno”, kaže Alexei Mikhailov, osnivač Bering Yachts-a, tvrdeći da je jahta izgrađena uzimajući u obzir živtnu sredinu. “Dizajnirajući veliku mašinsku sobu, definitivno smo imali na umu alternativna energetska rješenja. Ima dovoljno prostora za smještaj hibridnih motora i instalaciju velike baterije.”

Sa projektovanom dužinom od 49,4 metra, nova jahta će imati širinu od 9 metara sa bruto tonom od 499 GT. Pokretaće ga dva Caterpillar C32 motora, svaki sa po 1.300 KS, sa brzinom krstarenja od 12 čvorova i maksimalnom brzinom od 15 čvorova.

Izvor: marineindustrynews.co.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply