Skip to main content
search
VijestiCrna GoraIstaknute Vijesti

“Boka kotorska kao održiva nautička destinacija”

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

JK Delfin nastavlja saradnju sa Pomorskim fakultetom Kotor Univerziteta Crne Gore, donoseći drugo izdanje međunarodne naučno-stručne konferencije „Boka kotorska kao održiva nautička destinacija“.

Ove godine fokus je stavljen na dvije značajne teme za očuvanje osjetljivog ekosistema Boke kotorske i bezbjednost pomorskog saobraćaja kroz Boku, s obzirom na enorman pritisak intenzivnog pomorskog saobraćaja u toku ljetnjih mjeseci.

Podijeljena u dvije tematske cjeline, konferencija se u okviru Festivala vjetra 2024 bavi mogućnostima pravnog regulisanja dekarbonizacije manjih plovila koja učestvuju u pomorskom saobraćaju, te navigacijom i plovnim putevima iz perspektive sigurnosti pomorske plovidbe.

Pored eksperata sa Pomorskog fakulteta u Kotoru, na konferenciji će učestvovati predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore i drugih relevantnih nacionalnih institucija, predstavnici nacionalnih pomorskih udruženja, ali i međunarodni gosti- stručnjaci Pomorskog fakulteta Univerziteta u Splitu, Evropske transportne zajednice i Obalne straže Italije.

Izvor: wind-fest.me

Podijeli vijest:

Leave a Reply