Skip to main content
search
VijestiSvijet

Brave Maritime proširuje flotu sa četiri ultra-moderna broda za transport amonijaka

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Brave Maritime Corp. nedavno je dobio četiri nova ultra-moderna broda za transport amonijaka, kapaciteta 40.000cbm, izgrađena u brodogradilištima Hyundai u Južnoj Koreji. To su brodovi “Eco Merlin”, “Eco Wizard”, “Eco Oracle” i “Eco Sorcerer”, koji predstavljaju novu generaciju brodova za transport prirodnog gasa, opremljenih izuzetno efikasnim motorima i najnovijim ekološkim karakteristikama. Prema podacima VesselsValue, naručeni su za 46 miliona dolara po komadu, a danas njihova vrijednost premašuje 70 miliona dolara svaki, što je bio veoma mudar potez Nikos Vafeias-a.

Osim toga, grupa je naručila još tri nova broda za transport prirodnog gasa nove generacije, još jedan sestrinski brod kapaciteta 40.000cbm u HMD-u za početak 2024. godine, i dva broda kapaciteta 11.000cbm koji su trenutno u izgradnji u Japanu, jedan za isporuku u 2025. i drugi u 2026. godini.

Vrijedi spomenuti da je u posljednjih 18 mjeseci Brave Maritime stekao impresivna 32 broda, uključujući 7 novih LNG brodova, 10 tankera i 15 balkera.

Nakon nedavnih akvizicija i isporuka brodova, grupa sada broji 91 brod.

Izvor: elnavi.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply