Skip to main content
search
VijestiSvijet

Bureau Veritas i Greenroom unapređuju pomorsku robotiku

AAA

Izvor fotografije: Pavel Kapysh / Shutterstock.com

Bureau Veritas (BV) i Greenroom Robotics potpisali su memorandum o razumijevanju (MoU) kako bi promovisali i unaprijedili razumijevanje pomorske robotike, autonomne navigacije, svijesti o situaciji i upravljanja operacijama.

Saradnja kombinuje ekspertizu Greenroom Robotics-a u pomorskoj robotici i autonomiji sa bogatim iskustvom Bureau Veritas-a u globalnim pomorskim propisima i klasifikacijama. Ovo partnerstvo postavlja temelje za pionirska unapređenja u sektoru, pri čemu Bureau Veritas takođe pruža svoje znanje o najboljim svjetskim praksama i inovativnim uvidima o autonomiji kako bi pomogao Greenroom Robotics-u da dostigne globalne standarde, navodi BV.

“S obzirom na brzu digitalizaciju svijeta, pomorska robotika i autonomija su ključne za industriju u ispunjavanju ciljeva dekarbonizacije i postizanju značajnih dobitaka u sigurnosti i efikasnosti.” – rekao je Eric Radford, Direktor, Australija, Novi Zeland i PNG, Bureau Veritas Marine & Offshore.

Prema organizacijama, prepoznajući potencijal autonomnih sistema da redefinišu sigurnost, efikasnost i održivost u pomorskoj industriji, Bureau Veritas i Greenroom Robotics su posvećeni korišćenju svojih snaga za podsticanje inovacija i uspostavljanje novih referentnih tačaka u pomorskoj autonomiji, vodeći i podržavajući industriju tokom ove transformativne putanje.

“Tehnologija predstavlja samo jedan segment riješenja; pridržavanje propisa, ljudska dimenzija i društveni konsenzus su ključni za njegovu prihvaćenost. Veoma smo uzbuđeni zbog mogućnosti da intenziviramo saradnju sa Bureau Veritas-om radi pružanja kompletnog i detaljnog riješenja našim saradnicima i klijentima.” – istakao je Harry Hubbert, direktor i glavni tehnički direktor u Greenroom Robotics.

Izvor: Safety4Sea

Podijeli vijest:

Leave a Reply