Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Carnival Cruise Line naručuje peti brod iz Excel-klase

AAA

Izvor fotografije: MEYER WERFT

MEYER WERFT i Carnival Corporation (SAD) postigli su dogovor o izgradnji još jednog modernog kruzera za Carnival Cruise Line, koji će biti isporučen 2028. godine. Carnival Corporation je sredinom februara naručio brod iz Excel-klase od MEYER WERFT-a. Naručivanje je podložno finansiranju, za koje se očekuje da će biti finalizovano tokom godine.

“Excel klasa iz MEYER WERFT-a i MEYER TURKU doprinosi uspjehu Carnival Corporation-a već nekoliko godina. Radujemo se nastavku ove uspješne priče zajedno,” kaže Bernd Eikens, izvršni direktor MEYER Grupe. Od 2018. godine, MEYER WERFT i MEYER TURKU izgradili su devet kruzera sa pogonom na LNG za četiri kruzerske linije u portfoliju Carnival Corporation-a na zajedničkoj tehničkoj platformi. Dva nova broda koja su sada naručena takođe će biti izgrađena na ovoj platformi i, sa dužinom od oko 344 metra i veličinom od približno 180.000 GT, nudiće prostor za više od 6.400 gostiju.

“Flota Excel-klase kompanije Carnival uskoro će se sastojati od kvinteta ovih izuzetno popularnih brodova koji nude izvanredne pogodnosti za goste i ogromne operativne efikasnosti,” rekla je Christine Duffy, predsjednica Carnival Cruise Line-a. “Od predstavljanja Mardi Gras-a 2021. godine i naknadne ekspanzije sa Carnival Celebration-om 2022. i Carnival Jubilee-em 2023, ovi brodovi Excel-klase generisali su uzbuđenje, potražnju i visoko zadovoljstvo gostiju.”

Izvor: MEYER WERFT

Podijeli vijest:

Leave a Reply