Skip to main content
search
VijestiSvijet

Clarksons indeks je pao u 2023. godini, ali je i dalje za 33% iznad dugoročnog trenda

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

TlarkSea indeks je opao za 37% prošle godine, međutim, to je u poređenju sa izuzetnom 2022. godinom koju je podstaklo tržište kontejnera. Clarksons navodi da je indeks, izračunat u dolarima po danu, pao za 37% na godišnjem nivou, sa 37,253 na 23,629 dolara u 2023. godini.

Gotovo svi sektori pomorske plovidbe su ostvarili snažne rezultate u 2023. godini. Godišnji pregled pomorskih tržišta koji je uradio Clarksons Research pokazao je pozitivan napredak u svim segmentima, osim u kontejnerima i suvom teretu.

Globalna pomorska trgovina porasla je za 3% na 12,3 milijarde tona, dok je kapacitet svjetske flote porastao za 3,2% na 2,3 milijarde dwt-a. Trgovina tonama na milju porasla je za 5%, sa povećanjem u nafti/naftnim proizvodima za 7%/10%, podstaknuta redistribucijom tokova ruske nafte. Trgovina suvim teretom porasla je za 4,3% jer se Kina vratila na tržište, ali su obimi kontejnera ostali slabi, dostigavši najnižu tačku tokom ljeta.

Flota brodova za prevoz kontejnera porasla je za 8%, izazivajući strahove od dugotrajne recesije na ključnim trgovačkim rutama za kontejnere. Međutim, postoji sve veća neizvjesnost zbog neprijateljstava na Crvenom moru. Clarksons procjenjuje da je više od 300 brodova za prevoz kontejnera – četiri miliona TEU – sada preusmjereno oko Rta dobre nade, što je podiglo stope na relaciji Shanghai-Evropa za faktor tri. Ipak, stope su i dalje niže od vrhunca u doba Covid 19, kažu analitičari.

Komentarišući analizu, globalni šef istraživanja Clarksons Research-a, Steve Gordon, rekao je: “Iako je naš prosječni dnevni indeks, ClarkSea, pao na godišnjem nivou (vođen sada ‘normalizovanim’ tržištem kontejnera), i dalje je ostao 33% iznad desetogodišnjeg trenda sa snažnim uslovima u gasu, tankerima, naftnim platformama i car carrier-ima, kao i suvim teretom i kontejnerima (nemiri na Crvenom moru) koji su se oporavili kasnije. Sa povratkom rasta trgovine i dobrim protokom novih gradnji i S&P, bila je to pozitivna godina za mnoge segmente tržišta u pomorskoj industriji.”

Izvor: Seatrade Maritime

Podijeli vijest:

Leave a Reply