Skip to main content
search
VijestiSvijet

CMA CGM, COSCO, Evergreen i OOCL produžuju OCEAN Alliance do 2032.

AAA

Izvor fotografije: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Izvršni direktori kompanija CMA CGM Group, COSCO SHIPPING, Evergreen i OOCL okupili su se 27. februara u Šangaju da potpišu Memorandum o razumijevanju, produžujući operativnu saradnju OCEAN Alliance-a za dodatnih pet godina do 2032. godine.

Kao održivo partnerstvo, OCEAN Alliance ostaje posvećen podršci lancima snabdijevanja i poslovanja kupaca, pružanjem vrhunskih brodarskih rješenja kroz širok spektar usluživanja luka, nudeći direktne pozive i optimalno vrijeme tranzita.

Osnovana u proljeće 2017. godine, OCEAN Alliance predstavlja najveću operativnu brodarsku mrežu na svijetu, koja služi kao kamen temeljac za međunarodne trgovinske rute. Kontinuirano isporučuje brza i inovativna rješenja klijentima, podstaknuta svojom snažnom mrežom u industriji.

Sa posvećenošću postizanju Net Zero do 2050. godine, CMA CGM Group aktivno primijenjuje najsavremenija rješenja za minimiziranje uticaja brodarstva i logistike na životnu sredinu. Do 2027. godine, kompanija ima za cilj da upravlja sa preko 120 kontejnerskih brodova na alternativna zelena goriva, od kojih su neki već u upotrebi širom OCEAN Alliance mreže.

Kako se navodi u saopštenju, sedam uzastopnih godina, OCEAN Alliance je igrao vitalnu ulogu u održavanju stabilnog lanca snabdijevanja, pridržavajući se svih relevantnih zakona i propisa. Sa ovim proširenjem, alijansa ostaje posvećena svom osnovnom cilju: pružanju najvišeg nivoa usluge partnerima i njihovim klijentima u godinama koje dolaze.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply