Skip to main content
search
VijestiSvijet

CMA CGM partner Olimpijskih igara u Parizu

By 09/05/2024May 10th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Obatala-photography / Shutterstock.com

Dan kada sve počinje u Francuskoj je 8. maj. Nakon polaska iz luke Piraeus u Grčkoj 27. aprila, olimpijski plamen stigao je u Marseille morem, na brodu Belem.

8. maja, Old Port je bio ukrašen bojama Olimpijskih igara i oživljen ritmom mnogih događaja planiranih za tu priliku.

Nakon prelaska Mediterana, brod Belem je dočekan spektakularnom i emotivnom priredbom posebno dizajniranom za tu priliku.

Belem, koji je zaštićen kao istorijski spomenik, napravio je veličanstven ulazak u Francusku. Jednom kada stari brod bude usidren, olimpijska baklja će se pojaviti na francuskom tlu.

Dolazak olimpijskog plamena je pun simbolike. Stvara vezu između Atine i Marseille-a, dva grada koji su intimno povezani svojim uticajem na Mediteran.

CMA CGM i njegova podružnica CEVA Logistics, kao zvanični partner u logističkim rješenjima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024, mobilisani su da se suoče sa najvećim logističkim izazovom na svijetu: osigurati transport i isporuku preko 900.000 predmeta sportske opreme.

Partnerstvo uključuje usluge teretnog prevoza, međunarodni transport robe, carinsko zastupanje, skladištenje, isporuku, logistiku na lokaciji, specijalni teret i integraciju IT sistema.

Grupa će takođe transportovati više od 250 kontejnera sa tribinama i mobilnim sjedištima i isporučiti 1,3 miliona komada namještaja, opreme i promotivnog materijala.

Ukupno 17.000 kreveta za sportiste i njihove timove smještene u Olimpijskom selu biće isporučeno, sastavljeno i rastavljeno.

CEVA Logistics je takođe zadužena za skladištenje, sastavljanje i transport skoro 650 naprednih mobilnih vozila i 2.745 električnih vozila za kretanje po mjestima.

Kako se otvaranje približava, CMA CGM će upravljati sa više od 68.000 komada prtljaga, transportujući ih sa aerodroma na olimpijska mjesta.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply