Skip to main content
search
VijestiSvijet

CMA CGM planira postepeno povećanje plovidbe kroz Crveno more

AAA

Izvor fotografije: MartinLueke / Shutterstock.com

CMA CGM radi na planovima za postepeno povećanje broja plovidbe kroz Crveno more, međutim, vrijeme i obim njenih planova ostaju vrlo neizvjesni jer se napadi na brodarstvo nastavljaju u regiji.

CMA CGM je bio među brojnim brodarskim linijama za preusmjeravanje brodova preko Rta dobre nade.

Ažuriranje CMA CGM-a od utorka otkrilo je da je kompanija do sada preusmjerila 13 brodova za sjever i 15 na jug, dok su neki drugi izvršili tranzit kroz Crveno more – odluka za koju je kompanija rekla da je „zasnovana na dubinskoj procjeni sigurnosnog ambijenta” i svoju posvećenost bezbjednosti pomoraca.

“Trenutno smišljamo planove za postepeno povećanje broja brodova koji prolaze kroz Suecki kanal. Stalno pratimo situaciju i spremni smo da u najkraćem mogućem roku preispitamo i prilagodimo naše planove.“, navodi CMA CGM u svom ažuriranju.

“Napredne bezbjednosne procedure su na snazi ​​kako bi se osigurala bezbjednost posade i brodova, naš prioritet broj jedan u rješavanju izazovne situacije u području Crvenog mora.”, dodaje se u ažuriranju.

Najava CMA CGM-a dolazi nakon što je Maersk u nedelju donio odluku da započne pripreme za nastavak tranzita Crvenog mora nakon potvrde da je Operation Prosperity Guardian (OPG) koju predvode SAD uspostavljena i raspoređena u regiji.

Operation Prosperity Guardian najavile su SAD 18. decembra, ali koalicija je počela sporo zbog nedostatka podrške među nekim ključnim saveznicima.

Izvor: gCaptain

Podijeli vijest:

Leave a Reply