Skip to main content
search
VijestiSvijet

CMA CGM posada traži dijalog o tranzitnoj politici na Crvenom moru

By 02/02/2024March 12th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Obatala-photography / Shutterstock.com

CMA CGM posada je pokušala da „konstruktivno uputi na značajna pitanja“ u vezi sa trenutnim bezbjednosnim politikama kompanije i praksama kompenzacije u vezi sa slanjem brodova kroz visokorizična područja.

Uprkos pojačanim bezbjednosnim rizicima, CMA CGM je zadržao rutu Suec/Crveno more za svoje brodove na ruti Azija-Evropa/Mediteran, a njegove usluge na ruti Istočna obala-SAD-Azija i Okeanija su trenutno preusmjerene na Cape rutu.

„Emotivni i psihološki uticaj ovih politika na zaposlene i njihove porodice se ne može dovoljno naglasiti“, navodi se u e-mailu poslatom najvišem menadžmentu, i dodaje se: „Mnoge naše kolege su izrazile veliku zabrinutost za svoju sigurnost, a minimalna ponuđena plata za rizik se smatra odbacivanjem stvarnih opasnosti sa kojima se suočavaju. Ove emocije su široko prisutne među našom radnom snagom i imaju štetan uticaj na moral i povjerenje u vođenju kompanije.”

CMA CGM brodovi su poznati po činjenici da su često u pratnji brodova francuske mornarice u tranzitu u Crvenom moru poslednjih nedjelja.

E-mail koji je anonimno poslao određeni broj pomoraca koji rade na CMA CGM brodovima, poziva na hitnu ponovnu procjenu ruta, da bi se izbjegla visoko rizična područja, gdje god je to moguće, kao i na poboljšanje bezbjednosnih mjera i protokola za brodove koji su potrebni za navigaciju kroz potencijalno opasne zone. Pomorci takođe zahtjevaju reviziju kompenzacionih paketa za visokorizične zadatke, osiguravajući da budu proporcionalni stepenu rizika.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply