Skip to main content
search
VijestiSvijet

CMA CGM proslavlja porinuće dva broda od 15,000 TEU sa pogonom na LNG

By 04/04/2024April 5th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Izgradnja kontejnerskih brodova dinamično napreduje, pri čemu CMA CGM objavljuje na društvenim mrežama porinuće dva nova broda od 15,000 TEU sa pogonom na LNG.

Brodovi na koje se odnosi izjava kompanije su “CMA CGM Maui” i “CMA CGM Big Sur”, oba izgrađena u Kini.

“Nakon četiri mjeseca rigorozne izgradnje jedan pored drugog u istom dry dock-u, ova dva broda od 15,000 TEU na LNG započela su svoje prvo putovanje na rijeci Yangtze u Shanghai.

Velika zahvalnost našem timu za nadzor novogradnje u CMA Ships za postizanje ovog izuzetnog podviga. Sada sa nestrpljenjem iščekujemo sljedeća četiri mjeseca radova na opremanju i testiranja do njihove isporuke,” dodala je kompanija.

Prije nekoliko mjeseci, CMA CGM je preuzeo isporuku tri nova broda na LNG, 15,300 TEU “CMA CGM Cedrus”, 13,000 TEU “CMA CGM Bahia” i 7,300 TEU “CMA CGM Legacy”.

Svaki brod prikazuje različite veličine i inovacije, ali imaju jednu zajedničku karakteristiku – svi su sa pogonom na LNG.

CMA CGM ima za cilj da do 2028. godine ima 120 brodova koji rade na niskougljična goriva, dalje jačajući svoj cilj smanjenja emisija ugljen-dioksida.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply