Skip to main content
search
VijestiSvijet

“CMA CGM” u partnerstvu sa novom saudijskom kompanijom

By 25/03/2024March 26th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Daniel Wright98 / Shutterstock.com

“CMA CGM” postao je partner sa nedavno uspostavljenim saudijskim “feeder-om”, “Folk Maritime-om”, kako bi proširio svoje usluge u Sjevernom Crvenom moru.

Nova usluga pod nazivom “North Red Sea Express” (NRX), povezaće saudijske luke Jeddah, Neom i Yanbu, sa lukama Sokhna u Egiptu i Aqaba u Jordan-u, pri čemu će svaki partner upravljati jednim brodom.

Kompanije su saopštile da će NRX imati za cilj da olakša rastuće potrebe tržišta i trgovine u ovim regionalnim lukama, dok istovremeno pomaže u smanjenju emisije ugljenika, nudeći alternativno rješenje između Jeddah-a, Neom-a i Yanbu-a.

„Ova usluga neće samo doprinijeti proširenju logističkih mogućnosti Saudijske Arabije u Sjevernom Crvenom moru, već će i pružiti našim klijentima bolju ponudu u ovom ključnom regionu, gdje je “CMA CGM Group” preusmjeravao brodove na luku Neom od marta 2023. godine“, izjavio je Olivier Nivoix, izvršni potpredsjednik “CMA CGM Group Lines-a”.

Zvanično predstavljeno prije manje od mjesec dana, “Folk Maritime” sa sjedištem u Riyadh-u, vodi bivši šef “Hamburg Süd-a”, Poul Hestbaek, koji je napustio kompaniju “Maersk” u avgustu prošle godine.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply