Skip to main content
search
VijestiSvijet

Contship nastavlja sa projektom proširenja terminala za kontejnere u La Spezia-i

AAA

Izvor fotografije: Denis.Vostrikov / Shutterstock.com

Proširenje terminala za kontejnere u La Spezia-i (LSCT), ušao je u novu fazu.

Zvanično je objavljen poziv za tender za izgradnju prve faze novog terminala Ravano.

“Dodajemo važan element u naše strateške planove razvoja, kroz koje LSCT teži da postane referentna tačka u globalnoj dinamici trgovine osvajanjem novih udjela u saobraćaju,” izjavio je Matthieu Gasselin, izvršni direktor Contship Italia Group.

“Želim da zahvalim Upravi luke Istočnog Ligurskog mora i Opštini La Spezia. Zahvaljujući našoj bliskoj i produktivnoj saradnji, ispunili smo našu obavezu i ispoštovali dogovorene rokove za objavljivanje. Sada sa nestrpljenjem očekujemo sertifikat o uništavanju eksplozivnih materijala, što je još jedan ključan korak ka realizaciji našeg ambicioznog projekta. Za malo više od godine dana, zajedno sa čitavim timom Contship, postigli smo brojne važne ciljeve, uključujući povećanje obima, internacionalizaciju usluge karusela i pokretanje tendera za izgradnju novog terminala Ravano. Ponosan sam na rast i napredak naše grupe,” rekao je Gasselin, komentarišući intenzivan rad u poslednjih nekoliko mjeseci prije zvaničnog pokretanja tendera.

Program izgradnje kontejnerskog terminala je detaljno opisan u izvršnom projektu i podjeljen je u dvije faze. Zainteresovane strane imaju rok do 3. septembra da podnesu svoje prijave, a pobjednik će biti objavljen do kraja decembra.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply