Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

“COSTA CRUISES” i “AIDA CRUISES” dobile nagradu za bezbjednost od strane italijanske obalske straže

AAA

Izvor fotografije:shutterstock.com

Carnival Maritime, pomorski menadzment koji opslužuje flote dvije kompanije koje pripadaju “Carnival Corporation & plc-u”, dobila je prestižnu nagradu, koja se zasniva na rezultatima inspekcija sprovedenih u velikim međunarodnim lukama.

Đenova, 6. mart 2024. – Flote kompanija “Costa Cruises” i “Aida Cruises”, kompanije “Carnival Corporation & plc” pod italijanskom zastavom, odlikovane su od strane italijanske obalske straže za njihova dostignuća u oblasti bezbjednosti 2023. godine.

Nagradu je uručio Komandant General Admiral Nicola Carlone, Tommasu Grimaldi-ju, direktoru HSE & DPA kompanije “Carnival Maritime”, jedinice za pomorski menadžment za brodove “Costa Cruises” i “Aida Cruises”, povodom godišnjeg sastanka italijanskih brodovlasnika i Uprave zastave.

Costa i Aida, preko “Carnival Maritime GmbH”, izabrane su kao najvrijednije kompanije među onima koje pripadaju italijanskoj brodarskoj industriji, zasnovane na algoritmu koji koristi italijanska obalska straža za procjenu bezbjednosnih performansi italijanskih kompanija. Ovaj algoritam uzima u obzir ocjene dobijene od strane brodova nakon inspekcija državne lučke kontrole, sprovedenih u glavnim međunarodnim lukama, na osnovu najvažnijih sporazuma o bezbjednosti plovidbe (Paris MoU, Tokyo MoU i U.S.C.G.).

“Oduševljeni smo što smo primili ovo važno priznanje, koje, još jednom, dokazuje da je sigurnost apsolutni prioritet za brodove “Costa Cruises” i “AIDA Cruises”. Želimo da se zahvalimo italijanskoj obalskoj straži na vrijednom poslu koji svakodnevno obavlja, kako bi kontinuirano i stalno poboljšavala bezbjednosne standarde na brodovima koji plove pod italijanskom zastavom, i onima koji pristaju u nacionalne luke pod različitim zastavama.”

Komentarisao je Tommaso Grimaldi, direktor HSE & DPA u kompaniji “Carnival Maritime”.

Izvor:cruisenews.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply