Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Costamare nastavlja sa proširenjem flote kupovinom još dva broda

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Costamare je povećao svoj portfelj balkera kupovinom još dva broda i povećanjem broja brodova za kontejnere koje iznajmljuje.

U svojim neovjerenim finansijskim rezultatima za prvi kvartal u petak, Costamare je otkrio da će ugovori za kupovinu dva balkera biti zaključeni u drugom kvartalu 2024. godine.

Brodovlasnik je dogovorio kupovinu balkera, kapaciteta 181,415 dwt, pod nazivom Frontier Unity (tbr. Frontier), a očekuje se da će transakcija biti zaključena u drugom kvartalu.

U istom periodu biće zaključena i kupovina balkera, 179,895-dwt, Lowlands Prosperity (tbr. Prosper).

Osim toga, vlasnik broda je takođe dao ažurirane informacije o svojoj floti za iznajmljivanje, navodeći da je flota kontejnerskih brodova u potpunosti angažovana za narednu godinu.

“Tokom prvog kvartala godine, kompanija je ostvarila neto dobit od oko 94 miliona dolara. Na kraju kvartala, likvidnost je bila blizu 1,1 milijarde dolara.” – rekao je Gregory Zikos, glavni finansijski direktor Costamare Inc. i dodao:

“U sektoru brodova za kontejnere, cijene čartera su značajno poboljšane od kraja prošle godine. Demontaža je pala na nivoe niže od onih koje smo iskusili tokom prvog kvartala 2023. Iako, su se količine tereta uopšteno poboljšale, prekid na Crvenom moru glavni je razlog za poboljšano tržište čartera.”

“Naši vlasnički balkeri nastavljaju trgovati na spot osnovi, dok trgovačka platforma komercijalno upravlja flotom od 54 broda. Kao što smo ranije spomenuli, imamo dugoročnu posvećenost sektoru balkera, što je za nas strateška odluka.”

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply