Skip to main content
search
VijestiSvijet

Costamare nastavlja sa ukrupnjivanjem flote manjih balkera

AAA

Izvor fotografije: Pavel Kapysh / Shutterstock.com

Costamare, koja se kotira na Njujorškoj berzi i čiji je vlasnik Konstantinos Konstantakopoulos, potvrdila je obnavljanje svoje flote rasutih tereta i fokus na veće tonaže u sektoru.

Ova kompanija je objavila prodaju devet brodova čija je nosivost između 32.400 i 56.670 DWT-a, a koji su izgrađeni između 2006. i 2012. godine.

Pet balkera već je promijenilo vlasnika, što je rezultiralo neto prihodom nakon predplaćenih dugova od skoro 33 miliona dolara, dok se od prodaje preostala četiri očekuje prihod od približno 26 miliona dolara.

Costamare je ušao u sektor rasutog tereta 2021. godine i danas posjeduje 41 balkera sa kapacitetom od oko 2,7 miliona DWT-a.

Za godinu 2023, Costamare je izvijestio o neto dobiti od 354,7 miliona dolara i dogovorio je prodaju 12 balkera u segmentima Supramax i Handysize, dok je dodao tri Capesize-a i jedan Ultramax.

Kompanija nastavlja sa svojom strategijom usmjeravanja ka većim brodovima, što ukazuje na težnju za efikasnijim operacijama i boljim pozicioniranjem na tržištu rasutog tereta. Potezi poput ovih odražavaju dinamičan pristup upravljanju flotom i adaptaciju na promjenljive tržišne uslove, što Costamare čini jednim od ključnih igrača u industriji.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply