Skip to main content
search
VijestiNautika

CrewBench nudi kompaktno rješenje za vježbanje posade

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Lični treneri Christie Surveson i Thomas Jones razumiju izazove održavanja zdravog načina života na brodu. Zbog toga su 2021. godine osnovali Salt Lick Fitness pružajući podršku članovima posade u njihovim fitnes nastojanjima.

U skladu sa brendom, pokrenuli su CrewBench, uz savjete renomiranih dizajnera teretana Gym Marine. To je prvi proizvod iz Salt Lick CrewKit serije, oprema za teretanu koja štedi prostor prilagođena posadi jahte. “Kada smo pohađali naš PT trening, koristili smo različite vrste opreme, uvijek smo mislili da bi bilo sjajno ako bismo mogli pronaći način da kombinujemo najbolje komade opreme i sve ih spojimo u jedan prenosivi komad, koji štedi prostor, a koji bi se mogao kompaktno skladištiti na brodu i biti lako dostupan posadi,” kaže Christie. “I tako je rođena ideja za CrewBench.”

S obzirom na napete rasporede, brojne goste i ograničen prostor i vrijeme, članovi posade često nemaju pristup funkcionalnoj teretani. Oslanjajući se na svoje iskustvo na brodovima, ovaj par je dobro upoznat sa onim što funkcioniše u pomorskom okruženju. Proučavali su različite proizvode dostupne na tržištu i oslonili se na ekspertizu Gym Marine kako bi ostvarili svoju ideju. CrewBench je multifunkcionalna klupa za vježbanje dizajnirana da omogući upotrebu kompletnog spektra opreme za vježbanje na najmanjem mogućem prostoru. Klupa sadrži šest parova bučica, dva kettlebells, slam ball, asortiman otpornih traka i vinilnu prostirku za vježbanje. Više članova posade može trenirati na uređaju, koristeći različite komade opreme istovremeno. “Salt Lick CrewBench je zaista prava teretana u kutiji!” kaže suosnivačica Christie Surveson.

Nakon upotrebe, CrewBench može ostati na palubi. Izrađen je od cinka otpornog na koroziju i obložen gumom kako bi se spriječilo oštećenje palube.

Izvor: dockwalk.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply