Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

CRN M/Y 145-Project Thunderball: nova faza izgradnje u Ferretti Group Superyacht Yard-u

AAA

Izvor fotografije: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

Koristeći svoje obimno znanje i izuzetne vještine, CRN nastavlja sa fazama izgradnje svoje nove potpuno prilagođene jahte: CRN M/Y 145-Project Thunderball. Ova 70-metarska superjahta, izrađena od čelika i aluminijuma, predstavlja unikatno djelo dizajna i inženjerstva, ručno izrađeno do najsitnijih detalja.

Trup je transportovan morskim putem na barži do Ferretti Group Superyacht Yard-a u Ancona-i, gdje je odmah po dolasku izvršen detaljan 3D sken. Nakon preliminarnih priprema, majstori zanatlije će se posvetiti radovima na stolariji, opremanju, instalaciji mašina, brodskim sistemima i opremi, a zatim i montaži namještaja. Spoljašnjost trupa će takođe biti pažljivo pripremljena i obojena. Brojne faze proizvodnje odvijaju se paralelno i sukcesivno u različitim djelovima trupa kroz proces savršene simbioze, poput instrumenata u simfonijskom orkestru koji grade crescendo – završetak djela.

Za izgradnju ove jahte, angažovani su vrhunski majstori, zanatlije i kvalifikovani radnici, kako iz samog brodogradilišta tako i izvan njega, koji su usklađeni u namjeri da vlasnikovu viziju pretvore  u stvarnost, pritom se strogo pridržavajući najviših standarda kvaliteta.

Ova nova megajahta sa svojim klasičnim, bezvremenskim linijama i upečatljivim stilom u potpunosti odražava viziju i zahtjeve njenog vlasnika za plovilom koje je prikladno za duga, ugodna, kontemplativna krstarenja i kao savršena podrška jedriličarskim regatama.

CRN M/Y 145-Project Thunderball kombinuje CRN-ov dizajn i kvalitet izrade sa iskustvom arhitektonskog studija VRIPACK DESIGN – koji je razvio spoljne linije i pomorsku arhitekturu zajedno sa inženjerskim timom Ferretti Group Superyachts Division – i kreativnost studija Nauta Design.

Megajahta će imati 5 paluba, ukupnu dužinu od 70 metara sa širinom od 11 metara i 1,100 GT, pružajući smještaj za do 12 gostiju i 15 članova posade u izuzetnom komforu.

Jahta će biti spremna za porinuće 2026. godine.

Pored CRN M/Y 145, CRN trenutno gradi još tri potpuno prilagođene superjahte: 67m CRN M/Y 143 Project Maranello, 85m CRN M/Y 144 i 67m CRN M/Y PROJECT 146.

Izvor: CRN

Podijeli vijest:

Leave a Reply