Skip to main content
search
VijestiNautika

CRN potpisuje novi ugovor za jedinstveno dizajniranu jahtu dužine 67 metara

AAA

Izvor fotografije: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

CRN, sa zadovoljstvom najavljuje potpisivanje ugovora za novu jahtu od čelika i aluminijuma, ukupne dužine 67 metara.

CRN M/Y PROJEKAT 146 je sinteza dizajnerskog i graditeljskog kvaliteta brodogradilišta sa ekspertizom i kreativnošću italijanskih arhitekata NUVOLARI LENARD, koji su razvili koncept za spoljašnji izgled i unutrašnjost. Elegantne, tečne linije daju ovoj megajahti sofisticiran izgled, odražavajući viziju i potrebe vlasnika.

Među istaknutim karakteristikama su prostrani spoljni prostori za zabavu, centar za ronjenje i obiman plažni klub sa bogatim izborom vodenih igračaka za goste. Na gornjoj palubi naći će se heliodrom za brzo slijetanje i polijetanje.

CRN M/Y PROJEKAT 146 opremljen je naprednim hibridnim sistemom pogona za veću energetsku efikasnost i znatno manju potrošnju goriva. Brodogradilište kontinuirano teži svestranom i održivom dizajnu jahti, što prvenstveno uključuje razvoj rješenja za povrat energije i adekvatno dimenzionisanje brodske opreme. Jahta je opremljena sistemom za povrat toplote koji koristi termalnu energiju iz generatora za zagrijavanje vode u bazenima, bojlerima i sistem za pranje palube, doprinoseći smanjenju potrošnje goriva.

Savršena fuzija inovacija i izuzetnog zanata, ovo je deseti po redu projekat u saradnji CRN-a sa studijom Nuvolari Lenard, koji od 2001. godine dizajnira ikonične, epohalne superjahte, baveći se dizajnom kako enterijera tako i eksterijera. Nuvolari Lenard stoji iza dizajna superjahti poput M/Y Magnifica (43m, 2001), M/Y Kooilust Mare (46m, 2003), M/Y Saramour (46m, 2005), M/Y Azteca (72m, 2009) i M/Y Atlante (55m, 2015), kao i većih jahti 2020-ih kao što su M/Y Voice (62m, 2020), M/Y Comfortably Numb (60m, 2022) i M/Y Njoy (72m, 2023), plus CRN M/Y 143 Projekat Maranello (67m), koji je trenutno u izgradnji.

Izvor: CRN Yachts

Podijeli vijest:

Leave a Reply