Skip to main content
search
VijestiJadran

“Dalmacija” je najveći brod u istoriji flote Jadrolinije

By 13/05/2024May 14th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: fjordline.com

Nova perjanica Jadrolinije flote – duga 134 metra, 24 metra široka, ima 8 paluba i vrijedna 18 miliona eura, brod Dalmacija, ovoga ljeta će povezivati Dubrovnik i Bari, Hrvatsku i Italiju.

“Ovo je rezultat višegodišnjeg traženja broda koji bi bio optimalan za naše međunarodne linije, za povezanost RH i Italije i mislim da smo pogodili, ovaj brod će značajno dignuti kvalitet usluge za naše putnike.” govori David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Brod je 1993. izgrađen u Norveškoj i donedavno je nosio ime „Oslofjord”. 2014. godine rekonstruisan je u Finskoj prema projektu OSK Design-a, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

U Jadroliniji ne skrivaju ponos te ističu kako sa ovim ulaganjem nastavljaju kontinuitet obnove bijele flote i modernizacije poslovanja.

“Ovaj brod će prvenstveno biti na liniji Dubrovnik – Bari ove godine, radit ćemo s njime vrlo intenzivno, očekujemo u visokoj sezoni 10 putovanja sedmično i mislim da ćemo time značajno povezati jug Dalmacije s Italijom.” govori Sopta.

Putovanje od Dubrovnika do Barija trajat će šest sati. Putnici će moći uživati u brojnim sadržajima – poput dva restorana, tri bara, grill baru, igraonice za najmlađe, otvorenoj palubi.

Kapacitet broda je 1800 putnika, 350 vozila i prosječna brzina je 17, 17 ipo čvorova, kaže Sandro Rundić, kapetan broda “Dalmacija”.

Izvor: magazin.hrt.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply