Skip to main content
search
VijestiSvijet

Damen prihvata inovacije sa Zeabuz-ovom tehnologijom za autonomnu plovidbu

AAA

Izvor fotografije: Zeabuz

Damen i Zeabuz udružili su snage kako bi proučili nova pomorska rješenja za autonomnu plovidbu.

Damen i Zeabuz su u misiji da omoguće autonomne operacije na različitim nivoima u narednim godinama.

Kompanija ima za cilj da uvede autonomna rješenja koja će podržati uspostavljanje čvrste osnove i omogućiti brzu skalabilnost tehnologije u različitim područjima primjene.

Prema saopštenjima iz Damen-a, autonomija ima potencijal da revolucionira rad plovila poboljšanjem bezbjednosnih protokola, optimizacijom efektivnosti sredstava i utirući put za stvaranje novih poslovnih modela. Sve veći interes industrije za autonomna i tehnološki napredna rješenja naglašava potrebu za saradnjom između partnera.

Proces istraživanja će obuhvatiti rigorozno testiranje, analizu i kolaborativne projekte. Cilj je da se preciziraju područja u kojima Damen-ovo znanje o integraciji sistema može potencijalno da ojača i poboljša Zeabuz-ovu tehnologiju.

“Ova saradnja predstavlja sljedeći korak u uzbudljivim strateškim nastojanjima Damenovog puta ka prihvatanju inovacija. Kako zajednički napori napreduju, interakcija između Damen-a i Zeabuz-a obećava otključavanje transformativnih aplikacija, preoblikovanje pomorskog pejzaža i postavljanje novih mjerila za naprednu i autonomnu pomorsku tehnologiju” saopštava Damen.

Izvor: Offshore Energy

Podijeli vijest:

Leave a Reply