Skip to main content
search
VijestiSvijet

Deltamarin će dizajnirati nove RoRo-ove LDA na vjetar

AAA

Izvor fotografije: Deltamarin

Deltamarin sa sjedištem u Finskoj sklopila je ugovor sa Louis Dreyfus Armateurs (LDA) i Wuchang Shipbuilding Industry Group Co Ltd. (WSIG) o dizajnu tri RoRo broda za transport Airbus-ovih podsklopova. Izgradnju plovila naručio je Airbus kao dio napora za obnovu flote.

Tri RoRo-a će pokretati šest Flettner rotora uparenih sa dva dual-fuel motora koji rade na dizel i e-metanol. Nova flota će smanjiti emisiju CO2 za 50% u odnosu na nivoe iz 2023. godine do 2030. godine.

Deltamarin je ranije sarađivao sa Louis Dreyfus Armateurs na konceptu dizajna plovila, a sada nastavlja sa osnovnim i detaljnim dizajnom za brodogradilište Wuchang.

“Deltamarin ima značajno iskustvo u Kini, što je dokazano raznim uspješnim projektima završenim u kineskim brodogradilištima. Ova postignuća odražavaju snažnu saradnju između uključenih strana, što je posebno vidljivo u projektima koji su realizovani za LDA, klijentom sa kojim smo godinama održavali dugotrajno i snažno partnerstvo”, navode iz kompanije.

Brodove će izgraditi China Merchants Jinling Shipyard (Jiangsu) Co., Ltd., a prvi brod će biti isporučen u drugoj polovini 2026. Brodovi će biti spremni za njihovu kasniju tranziciju na amonijak.

Izvor: Offshore Energy

Podijeli vijest:

Leave a Reply