Skip to main content
search
VijestiSvijet

Dijalozi u „Geneva Dry-u“: Range Shipping

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Špediteri su „vječiti optimisti“, sudeći po riječima A. Burak Akdemir-a, generalnog direktora Range Shipping-a, zlatnog sponzora „Geneva Dry-a“ i jednog od 30 vlasnika/operatora koji su potvrdili prisustvo ovom događaju.

„U svijetu u kome je nepredvidljivost koja proističe iz globalnih događaja, postala norma, brodarstvo mora da se oslanja na napredan i optimističan pristup i agilnost u procesu donošenja odluka.“, kaže Akdemir.

Range Shipping, sa sjedištem u Londonu, osnovan je 2017. godine, sa fokusom na tipove brodova Handymax i Ultramax.

Range Shipping predviđa zdravije tržište do početka trećeg kvartala 2024. godine, fokusirajući se na potencijalni pozitivan uticaj oporavka Kine, kao i na promjene kamatnih stopa i postojeće niske liste narudžbi.

Priroda regulatornog okruženja koja se razvija, naglašava potrebu industrije da nastavi da se pridržava promjenljivih zahtjeva usklađenosti, o čemu će se razgovarati na konvenciji „Geneva Dry-a“ u maju.

„Prilagodljivost će omogućiti brodskim kompanijama ne samo postizanje usaglašenosti, nego i promjenu njihove korporativne kulture i menadžersku praksu, što će omogućiti dugoročne promjene“, tvrdi Akdemir.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply