Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Disney Cruise Line donosi najveće ocjene zadovoljstva gostiju

AAA

Izvor fotografije: Dan Komarcha / Shutterstock.com

Disney Cruise Line je ostvario pozitivan finansijski doprinos za Walt Disney Co. u drugom kvartalu i dobio najviše ocjene zadovoljstva gostiju. “Poslovanje sa krstarenjima pruža ogromne mogućnosti za nas u budućnosti,” rekao je Hugh Johnston, finansijski direktor Walt Disney Co., tokom nedavnog razgovora o zaradi kompanije.

Walt Disney Co. očekuje “izvrsne” povrate, posebno od svog poslovanja sa krstarenjima, “s obzirom na profil marže i činjenicu da ima najviše ocjene zadovoljstva gostiju u kompaniji,” dodao je Johnston. “Ovo nas navodi na zaključak da je ovo poslovanje koje ima mnogo prostora za razvoj i koje će donijeti odlične povrate našim akcionarima.”

Ovaj zabavni gigant izvijestio je o prilagođenoj zaradi po dionici od 1,21 dolara, u poređenju sa 93 centa godinu dana ranije. Prihodi su porasli na 22,1 milijardu dolara sa 21,8 milijardi dolara.

Operativni prihod u segmentu Domestic Parks and Experiences segment, koji uključuje Disney Cruise Line, porastao je za 6%, na 1,6 milijardi dolara, uz 7% veće prihode od 5,9 milijardi dolara.

To je rezultat boljih performansi u Walt Disney World Resort-u i Disney Cruise Line-u, što je djelimično neutralisano slabijim rezultatima u Disneyland Resort-u.

Rast u Disney Cruise Line-u rezultat je povećanja prosječnih cijena karata, što je djelimično neutralisano višim troškovima.

Kapitalni izdaci Walt Disney Co. povećani su na 2,6 milijardi dolara sa prethodnih 2,4 milijarde dolara, usljed većih ulaganja u nove atrakcije i širenje flote krstarenja.

Disney Cruise Line će ove godine predstaviti Disney Treasure, dok se sestrinski brod Disney Destiny očekuje 2025. godine zajedno sa Disney Adventure (bivši Global Dream). Prije toga, ovog ljeta, novi Disney Lookout Cay na Lighthouse Point-u u Eleutheri počeće sa prijemom posjeta.

Izvor: seatrade-cruise.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply